Kan bli slutt

NATTERAVN: Kari M. Åmlid Eriksen under øving til revy. ARKIVFOTO

Natteravngruppa i Birkenes står i fare for å legge ned.

– Vi i styret kunne tenke oss en utskiftning. Vi fire som i dag sitter i styret, var med å starte Birkenes natteravn for åtte år siden, og kjenner at vi nå kunne tenke oss at noen nye overtar stafettpinnen.

Ordene tilhører Kari Åmlid Eriksen og ble skrevet på Facebook-sida til Birkenes natteravngruppe 17. mars 2017. Siden den gang har styret kun fått et navn på blokka, og det har gått ytterligere ett år siden natteravngruppa ble etablert. Nå kan hele natteravnarbeidet står i fare for å falle bort:

– Vi i styret har besluttet at hvis ikke flere melder seg til nytt styre, blir Birkenes natteravngruppe lagt ned. Det er synd, men ingen av oss som nå sitter i styret, har overskudd til å fortsette å drive gruppa.

Ingen henvendelser

Til Birkenesavisa forteller Eriksen at de siden siste Facebook-post 27. februar ikke har fått en eneste henvendelse. På Facebook har natteravngruppa 115 medlemmer.

– Det er rundt 20 som går natteravn, og med tanke på at det er 150 elever på ungdomsskolen er ikke det tallet veldig imponerende. Foreldre må komme på banen, og ikke tro så godt om egne barn. VI har gjort det vi kan, og det er på tide med nye krefter, sier hun.

Signalene fra både politi og næringsdrivende på Birkeland har vært positive. Natteravnene selv får høre at det er roligere de helgene voksne er ute i gatene med synlige refleksvester.

– Politiet understreker at det er positivt med tilstedeværelse av edru voksne, og for ungdommen tror jeg også det er en trygghet i at de kan henvende seg til voksne om det skulle være noe, sier Eriksen.

Bør stille opp

Hun synes det er trist at det nå går mot en nedleggelse av arbeidet, og avslører at hun har begrenset tro på at folk skal melde seg, til tross for at lokalavisa gjør dem oppmerksomme på tilstanden.

– Jeg håper jo virkelig foreldre i Birkenes ser at det kan være et behov for å følge litt med. Du blir i tillegg godt kjent med ungdommen som dine egne barn går sammen med, sier hun, og slår fast:

– Nattravntjenesten er en fin måte å følge med, og jeg synes foreldre bør stille opp.

Frivillig tvang

Ideelt sett ville Eriksen hatt en ordning tilsvarende hva som finnes i Mandal.

– Der må alle foreldre med barn i ungdomsskolen ut å gå natteravn. Jeg har vært i kontakt med skolesjef og rådmann, men vi får ikke lov å gjøre noe slikt uten foreldrenes samtykke, sier hun, og avslutter:

– Nå merker jeg at jeg ikke orker å kjempe mer for dette.