Første artister klare

PÅ SCENEN: Susie & the Spuds var først ute på scenen i fjor, som var plassert like ved vannkanten.

Fjordbrøl på Herefoss blir arrangert til sommeren, etter å ha hatt pause i fjor.

– I 2016 ble Fjordbrøl avholdt ved Kirkekilen på Herefoss, og vi ønsker å gjenta arrangementet i 2018, skriver festivalsjef Per Arne Botn i et brev til Birkenes kommune.

Birkenesavisa rapporterte om kø-dannelse og over 500 deltakere da det første Fjordbrøl-et runget utover Herefossfjorden i 2016. På scenen sto Susie & The Spuds, Rød Mix og Wild Touch.

I forbindelse med årets arrangement søker Fjordbrøl om å få spille musikk til klokka 02.00 den aller første dagen i juli. Arrangørene satser på at noen av festivaldeltakerne overnatter i telt.

–  Av erfaring fra Gummibåtfestivalen ser vi at å avslutte arrangementet tidligere gjør at festen fortsetter – da i mindre kontrollerte former – på campen, skriver Botn.

Inntekten fra øl- og mat-salg bli også lavere, påpeker festivalsjefen, og påpeker at det således er viktig for økonomien å ha muligheten til å holde drifta oppe til klokka 02.00.

Slår seg sammen

Til Birkenesavisa forteller Botn at Gummibåtfestivalen på Birkeland, og Fjordbrøl på Herefoss nå slår sine kloke hoder sammen. Siden 2009 har han vært aktiv i Gummibåtfestivalen, og hjalp til med Fjordbrøl i 2016.

– Jeg fikk mersmak av å starte noe nytt, og de gutta var jo supergira. Jeg husker at jeg tenkte at disse må jeg få med i Gummibåtfestivalen, og sånn har det blitt nå, sier festivalsjefen.

Det gjøres med andre ord omstruktureringer i begge festivalene. Hensikten er at de som tar ut feriedager og ferieuker på å lage festival for andre, skal sitte igjen med noen goder. Hvordan det skal gå til, er ikke avklart.

Været blir bra

– Jeg har vært på Gummibåtfestivalen flere ganger før, og syntes det er gøy å få lov til å stelle i stand noe for ungdommen, sier Tom Johnsen i en pressemelding.

Sammen med Thomas Stensvand sitter han nå i styret for festivalene. Begge to var med på å arrangere Fjordbrøl i 2016. Johnsen har blant annet laget badestrand, molo og brygge på Herefoss.

– Vi var uheldige med været i 2016 og det ble langbukse og jakke den kvelden, sier Stensvand, og legger til:

– Vinden gjorde at vi på et tidspunkt måtte henge som motvekter slik at teltene ikke skulle blåse av. Med godt vær i år blir det en skikkelig strandfest og camping rett ved konsertområdet!

Artister klare

Mens Gummibåtfestivalen har hovedfokus på aldersgruppen opp til 30 år, tar Fjordbrøl sikte på et bredere spekter, og mer voksen musikk.

– Det vil bli country, visesang og rock. Her skal alle kunne være med, og vi satser på allsang fra tidlig ettermiddag til sent på kvelden, sier Botn.

Han forteller at Rød Mix også har skrevet en offisiell Fjordbrøl-låt som blir sluppet på deres nye album. Bandet vil sammen med Torgeir & Kjendisene, og tre-fire andre artister vil opptre når Fjordbrøl arrangeres 30. Juni på Herefoss.