Sikra siste tomta

FERDIG TIL SOMMEREN: Her blir det tusen kvadratmeter i tre og høyt under taket, sier Jon Christian Thorsen, sammen med lokale byggmestre, Ole Petter Holm og Øystein Væting.

Trioen som har sikra seg den foreløpig siste tomta på næringsparken er fornøyd med beliggenheten.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått tomt her. I utgangspunktet er det for stort for malerfirmaet vårt, og da passa det veldig bra å gå sammen med Birkeland Anlegg og Ivarson transport, sier Jon Christian Thorsen.

Sammen med Birkeland Anlegg og Ivarson transport har nemlig Fagmaleren Fred Thorsen og sønn bygget på den siste tilgjengelige tomta i Tveide næringspark.

Fleksibelt

Når man ser dimensjonene på bygget som reiser seg, er det forståelig at Thorsen ikke kunne gjøre seg bruk av alt sammen alene. Bygget er på tusen kvadratmeter, og det er 5,5 meter under taket.

– Og det er veldig fleksibelt. Det kan deles opp i seksjoner for utleie eller salg, akkurat som man måtte ønske. Seksjonene kan være fra 75 til 300 kvadratmeter, og med den takhøyden kan det innredes i to etasjer, hvis noen ønsker det, sier Thorsen.

Bygg i tre

Det stemmer ikke at store hus ikke kan bygges i tre. Kalkyler og anbud viste at reisverk og takstoler ble billigere i tre enn stål, og da var jo valget enkelt i trebygda Birkenes.

– Men det ble fasadeplater i stål. Det er rimeligere med tanke på vedlikehold, sier Thorsen

Han er fornøyd med at mesteparten av bygningen blir i tre.

– Til daglig er det maling som står på timeplanen. Men det er litt interessant å være byggherre og sitte på den siden av bordet, sier Thorsen, og legger til:

–  Det meste av arbeidene utføres av lokale håndverkere, så det er i trygge hender. Ole Petter Holm og Øystein Væting står for kvalitet, og det må vi ha,

Innflytting i juni

Går alt etter planen blir det innflytting i det nye bygget i juni. Det ser han fram til. Da får han selskap av Norsk Epoxy som han til daglig har et utsrakt samarbeid med. I tillegg er det som sagt plass til flere leietakere i nybygget.

– Samarbeidet med Norsk Epoxy har resultert i at dette firmaet nå oppretter en avdeling på Sørlandet, og da er Tveide det naturlige midtpunkt med kort vei både til Arendal og Kristiansand, avslutter Thorsen.