Har komponert egen dans til hitlåta.
– Det begynte med et dansenummer på skolejubileet. Så var det noen som mente det var så bra at vi måtte fremføre noe på skoleavslutningen. Og så syntes vi selv at det var så bra at vi kunne prøve oss på UKM, sier pressetalskvinne Irma Amalie Teistedal.
Nå skal det danses til Gabrielles sang som heter «Fem fine frøkner», og det er mye som skal klaffe når åtte stykker skal danse sammen. Dansen er egenkomponert.
– Det begynte med at Nora fant på noe, og så har vi sammen utvida og forandra, så nå er det en dans på litt over tre minutter, sier Irma Amalie.
Hun forteller at det er mye øving som ligger bak, men at det er fint på den måten at det sveiser venninneflokken sammen.
Flest debutanter
Ung kultur møtes (UKM) arrangeres for 23. gang i år, og det er mange ungdommer opp gjennom årene som har hatt glede og nytte av arrangementet. Gleden har ofte vært forbundet med øvelse, nytten har bestått i å lære å stå på en scene og for atter andre har arrangementet vært et springbrett til videre berømmelse. Og de som har gått videre til fylkes- og landsfinale har fått minner for livet.
«The Golden Girls» fra 6. klasse på Birkeland skole har meldt seg på i år. Noralinn Andersen har tidligere deltatt med et kunstverk, men debuterer sammen med de andre jentene på scenen i år.
– Dessverre er vi for unge til å gå videre til fylkes- og landsfinale, men vi kan vinne lokalt. Neste år kan vi gå videre, og får satse på det, sier Irma Amalie.
Sparer ikke på noe
– Påmeldingsfristen er 19. januar og selve arrangementet går av stabelen 2. februar i Birkeneshallen. Vi oppfordrer barn og unge mellom 10 og 20 år til å melde seg på, sier kulturleder Wenche Flaa Eieland hos Birkenes kommune.
Hun forteller at det er flere priser som skal deles ut.
– Både kommunen og banken stiller med pengepremier for kunstverk og sceneinnslag. Dessuten er det både «tenke nytt prisen» og publikumspris, sier hun.
Eieland påpeker at det er mye som skal på plass for at arrangementet skal bli vellykket og det spares ikke på verken lyd eller lys.
– Vi vet at det ligger mye arbeid bak de fleste innslagene, og da er det viktig at sceneopplegget blir så profesjonelt som mulig. Og i dette arbeidet er også ungdommen engasjert, avslutter hun.