Trippel Birkenes på pallen under NM halvmaraton

NM-GULL TIL BIRKENES. Her passerer Nora Fauske Heia drikkestasjonen bare to kilometer fra mål. Et imponerende løp av 18-åringen.

Nora Fauske Heia, Hanna Røstad Matre og Kine Botn Stoveland hadde neppe NM-medaljer i drømmene sine i natt. Men edelt metall skulle de få rundt halsen alle tre, da Birkenes IL løperne tapetserte seierspallen under NM halvmaraton lørdag i Birkenesparken.

Over 220 løpere fra hele landet kom løpelystne til det nye flotte friidrettsanlegget, da bygda inviterte til løpefest i Birkenesparken. Halvmaraton sto på programmet som NM øvelse. Det ble også arrangert en 10 kilometer som gikk ut til Tveide og tilbake.

Mange lokale av begge kjønn stilte til start da det skulle løpes over 21 kilometer i dag. Tre av disse skulle til slutt oppleve sine største triumfer på idrettsarenaen, i ung alder.

Nora Fauske Heia løp inn på tiden 1.48.27 og tok gullet i U23-klassen for kvinner. Hun ble fulgt av Hanna Røstad Matre, som tok sølvet på tiden 1.49.50. Om ikke det var nok, tok 16-åringen Kine Botn Stoveland seg av den siste pallplassen og kjempet seg inn på tiden 2.03.19.

Ingen av de visste noe om at de var aktuelle for medaljeseremoni, og jentene var overrasket og glade da navna ble ropt opp ved seremoniplass.

– Dette var utrolig artig og kjempeoverraskende, forteller Fauske Heia til BA etter at hun hadde fått medaljen rundt halsen.

Like etter målgang var hun helt utslitt.

– Dette var gørrtungt, men jeg er godt fornøyd med løpet og tiden min, kunne da en uvitende gullvinner fortelle, etter 21 kilometer i beina.

IMPONERTE ALLE MED SITT SØLVLØP. Hanna Røstad Matre løp inn til et suverent NM-sølv. Her er hun ved drikkestasjonen to kilometer fra mål. (Foto: Birkenes IL)

Hanna Røstad Matre imponerte også stort. Etter noe frem og tilbake med resultatlistene, kunne hun entre seierspallen for å motta en fortjent sølvmedalje.

16-ÅRING SIKRET TRIPPELEN. Kine Botn Stoveland løp inn på litt over to timer, og sikret dermed en meget overaskende trippel på seierspallen.

16-åringen Kine Botn Stoveland, som ble nummer tre spiller, vanligvis håndball og har ikke løpt så mye før.

– Jeg har ikke trent veldig mye spesifikt før dette løpet, men har en 14 kilometer i beina for ikke så lenge siden.

–  I dag gikk det egentlig veldig greit de første 18 kilometerne, men på de siste tre kilometerne så fikk jeg trøbbel med pusten. Jeg kom meg til mål med ganske friske bein, og er jo kjempefornøyd nå som det viste seg å bli en bronsemedalje. Dette er veldig stort, forteller en lykkelig bronsemedaljør.

Birkenes friidrett har fått en stor opptur etter at det nye anlegget kom i parken. Nå ble det en ny stor opptur, da de arrangerte et feilfritt arrangement.

Herreklassen ble vunnet av Marius G. Sørli, mens Sigrun Gjølberg tok gullet i kvinneklassen.

Mer om arrangementet, intervjuer og bilder av flere lokale løpere, både på Halvmaraton og på 10 kilometeren, kommer.

Vi gratulerer Birkenes IL, friidretten og tre medaljevinnere fra bygda i NM!