Tre kvinner på Birkeland ble norske statsborgere lørdag

TRE NYE LOKALE STATSBORGERE. Statsforvalter Gina Lund, sammen med de nye statsborgerne Ecaterina Serban fra Romania, Aracelli del Socorro Artola Ibarra fra Nicaragua og Hiba Chamout fra Syria. Til høyre varaordfører Ruth Kylland Martinsen. (Foto: Statsforvalteren i Agder)

Lørdag var det stor festdag, da det var statsborgerseremoni på KRS Live i Kristiansand. Nye borgere ble denne dagen offisielt ønska velkommen av den norske stat.

Seremonien er en markering av å ha blitt et nytt og verdifullt medlem i det norske felleskapet.

Det var påmeldt ca. 90 personer fra 34 ulike land til seremonien.

Agder fikk ca. 700 nye landsmenn i perioden mars 2023 til august 2023. Alle av disse over 12 år ble invitert til årets statsborgerseremonier, opplyser Statsforvalteren i Agder i ei pressemelding.

De nye statsborgerne har bosatt seg i kommuner over hele Agder.

Det var tre nye statsborgere bosatt i Birkenes, som var med på seremonien lørdag.

– Disse tre utrolig flotte damene har nylig blitt norske statsborgere. Alle tre er bosatt på Birkeland. Som varaordfører var jeg så heldig å få være med å feire deres norske statsborgerskap. Jeg kjente på stolthet over at slike mennesker har søkt om å bli norske statsborgere og blitt bosatt hos oss på Birkeland, sier varaordfører Ruth Kylland Martinsen til BA.

Det var statsforvalter Gina Lund og varaordføreren som stod for overrekkelse til de nye statsborgerne i bygda vår.

Det skjedde etter at de hadde avlagt troskapsløftet:

«Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet. Jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover.»

Lørdagens taler var stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam (Ap).

Og sjølsagt ble «Ja, vi elsker dette landet» sunget.