Tor Arnfinn Homme tok sin fjerde NM-tittel

TRIUMF NUMMER FIRE. Her står Tor Arnfinn Homme på seierspallen i Steinkjer, etter sin fjerde seier i NM–felt. (Foto: Skjermdump/LS24.no)

På årets siste dag av årets Landsskytterstevne i Steinkjer tok Tor Arnfinn Homme sin fjerde tittel som NM Felt skytter. En historisk triumf er det av skytteren fra bygda, siden ingen andre har vunnet denne konkurransen like mange ganger tidligere.

Finalen i NM Felt skulle opprinnelig ha gått torsdag kveld, men ble utsatt til fredag.

Kristiansand og omegn skytteren tok sin første tittel i NM – felten, i Stjørdal i 2018. Året etter gjentok han bragden på Evje. I fjor tok han sin tredje tittel i disiplinen, og sto da likt med skytterlegenden Edvin Aamot i antall seire. Med seieren nok en gang, står han nå alene på toppen med sine fire triumfer.

Det ble en meget spennende anvisning fra Trøndelag lørdag ettermiddag. 43-åringen ble anvist tidlig i finalen, med hele familien rundt seg på standplass. Det skulle vise seg at han gikk tidlig opp i ledelsen på sine 12 treff av 12 i finalen, derav 9 innertiere.

Deretter skulle de ni resterende skytterne få sine anvisninger, for å slå Grødum skytteren. Men én etter én måtte de gi tapt for landets beste feltskytter. Da siste skytter skulle få anvisning, var det en spent familie fra bygda vår som fulgte med. Det viste seg tidlig i anvisningen, at birkenesingen nok en gang var uslåelig med rifla på finaleomgangen, og sto igjen med resultatet 42/9.

Vi gratulerer med nok en skyttertittel!