Tine Fotballskole i strålende sommersol

150 påmeldte barn koser seg på Birkenes ILs årlige fotballskole i disse dager.

Arrangementet har gått i over 30 år, og har vært et flott tiltak for barn mellom 6 og 12 år. Her blir deltagerne trent av eldre spillere mellom 16 og 18 år.

Fotballskolen pågår fra mandag til onsdag. Siste dagen skal barna grille, og så blir det servert is til deltagerne.

Av de mange ulike treningsgruppene rundt i hele Birkenesparken, besøkte vi to av de eldste årskulla.

Hos 2013 modellene på jentesida var det full aktivitet da vi var innom på 7-er banen ved idrettshuset. Jentene ville gjerne komme i avisa, og var ivrige til å fortelle, da vi spurte om hva de skulle øve på disse dagene.

Føring med ball var en av øvelsene de skulle ha denne dagen. Å slå pasninger til hverandre var også noe som skulle øves på.

Da de ble spurt om de var fornøyde med fotballskolen, ropte gjengen på hele 17 spillere et rungende ja i kor. Nesten alle spiller til daglig i Birkenes, på et jentelag. De fortalte om mange seire i serien så langt. Imponerende mange fra et og samme årskull, fra jentene som skal opp i 6. klasse til høsten.

Jentene hadde erfarne trenere og forbilder fra A-laget damer. Birkenes IL spillerne Ingrid Sørlien Flakk og Kaja Marie Aamlid Bjelland skulle ha gruppa hver dag, fram til avslutninga på onsdag.

Da vi rusla bort på hovedbanen, var det også full aktivitet.

Der traff vi på Eivind Eikeland og Mina Mollestad, som hadde ansvaret for guttene fra årskulla 2012 og 2013. Da vi kom, var gutta i gang med det de elsker mest, å spille kamp. Her var engasjementet stort, og det ble jublet høyt hver gang et av lagene scoret.

Mange også i denne aldersgruppa, spilte til vanlig i Birkenes ILs fotballgruppe. Vi så gode ferdigheter hos mange av guttene, men viktigst av alt var at de storkoste seg og engasjerte seg ute på gressmatta.

Utenfor kjøkkenet treffer vi noen som har vært med samtlige år som fotballskolen har vært arrangert.

Lene Christiansen og Mary Håbesland har imponerende 60 år til sammen som dugnadshjelp, der de tilrettelegger måltidene til barna. Med seg har de 15-åringen Vilma Håkedal som har hjulpet til hvert år siden hun var 11 år.

I tillegg er flere av mammaene med og hjelper til på kjøkkenet. Rundt 20 voksne er med disse dagene, for at barna kan boltre seg i fellesskapet i Birkenesparken.

Det serveres mat blant annet med produkter fra Tine Meierier. De får servert fruktfat sammen med brød og pålegg inne på idrettshuset. Da vi var innom var det blant annet jentene i aldersgruppen 7 til 9 år som var inne og spiste.

Vi snakka med tre av jentene. Victoria, Emilia og lillesøster Emma, de var alle tre veldig fornøyde med både fotballskolen og maten de fikk servert.

Deltagerne på årets fotballskole er i hovedsak fra Birkeland. Men det er også barn fra Åmli, Herefoss og Lillesand.