Surt tap i premieren

JUBEL. Rakel Svaland Grødum jubler etter å ha satt inn 2-1 til Birkenes.

Til tross for tre ledelser og to scoringer av måldronninga Christina Stray Imenes klarte ikke damelaget å gå seirende ut av årets første seriekamp borte mot Hægebostad/Kvinesdal.

Det så veldig lovende ut da BIL gikk i ledelsen allerede etter 5 minutter på Eramet Kvinesdal kunstgress. Et strøkent hjørnespark fra debutant Ingrid Sørlien Flakk ble slått rett på lissa til Christina Stray Imenes, som enkelt kunne styre ballen utagbart i nettet.

Etter den positive åpninga tok vertene mer og mer over og BIL-jentene ble løpende litt imellom. Hjemmelaget fikk etter et kvarter et korrekt idømt straffespark, men en god BIL-keeper Christine Andresen var lynraskt nede og redda med en fantastisk enhåndsredning.

Dessverre varte ikke gleden lenge, og Hægebostad/Kvinesdal kunne få minutter seinere utligne litt for enkelt da spissen deres tråkla seg igjennom et BIL-forsvar på etterskudd.

Deretter gikk det noen minutter mellom høydepunktene, men i løpet av 2-3 minutter tok Birkenes ledelsen, for så å miste den igjen like etter. Først glapp hjemmelagets målvakt et hjørnespark rett i beina i på Rakel Svaland Grødum, som fra kloss hold fikk pirka inn ny ledelse til gjestene.

Så kom utligninga nok en gang, da en hard og god avslutning inne i 16-meteren fant veien forbi Christine i BIL-buret. Laga gikk til pause på stillinga 2-2.

2. omgang var ikke veldig ulik den første. Våre jenter i hvitt og blått sleit med å få banespillet til å sitte og mista ballen etter ikke altfor mange trekk. Likevel skulle de for tredje gang ta ledelsen da stortalentet Johanna Fedeler sendte Christina aleine med keeper med en utsøkt stikker. BILs kaptein gjorde ingen feil og etter en times spill sto det 3-2 til bortelaget.

Men så fulgte noen katastrofale minutter for Birkenes, hvor vertene snudde kampen med to kjappe scoringer til 4-3 og herfra og ut så de seg aldri tilbake. Etter 77 minutter kom den endelige spikeren i kista, da et hardt langskudd gikk under en uheldig Christine. Dermed endte det 5-3 i Kvinesdal og BIL-jentene måtte ta den lange turen hjem til Birkeland uten poeng i bagasjen.

Trener Aanund Aamlid var skuffa etter tapet i seriepremieren.

– Jentene kjempa godt, men jeg synes det var litt for mange høye skuldre utpå banen i kveld. Vi fikk ikke vist frem det gode arbeidet vi gjør på trening. Det ble rett og slett en veldig rotete kamp fra vår side, erkjente Aanund, som likevel klarte å finne noen lyspunkter denne onsdagskvelden.

– Christine holder oss inne i kampen med flere gode redninger og Ingrid synes jeg gjør en fin debut. Vi treffer også to ganger på innøvde cornervarianter og det tar vi med oss videre.

Neste serierunde spilles i Birkenesparken torsdag 18. april.