Stor BIL-innsats i verdens største stafett

KLARE TIL DYST. En glad og spent BIL-gjeng samla i Frognerparken før start. Bak fra venstre: Carina Håbesland Holm, Elias Ånesland Strømme, Dennis Øvrelie, Kristian Flå, Syver Brødholt, Ole Petter Holm, Jonny Svaland, Bjørn Lima Flakk og Kristian Flakk. Foran fra venstre: Åse Aud Nyhus, Bjørn Vidar Senum Lie, Othelie Håbesland Holm, Nora Fauske Heia, Hege Botn og Arvid Falander.

Mer enn 70.000 løpere deltok i Holmenkollstafetten lørdag. Blant dem en gjeng glade birkenesinger fra 15 til 60+, som ikke gjorde skam på klubbdrakta.

Med nærmere 4900 lag og dermed potensielt 73.000 løpere, ble det lørdag satt ny deltakerrekord i verdens største stafett. Fra Bislett og St. Hanshaugen, forbi Blindern og universitetet, opp til Slemdal og løypas høyeste punkt Besserud, ned gjennom Frognerparken og tilbake til Bislett formelig myldra det av løpere. Innimellom alle kunne du se en og annen i blått og hvitt med «Birkenes IL» på ryggen.

Passerte 50-100 lag

To av dem var Othelie Håbesland Holm (15, blir 16 til høsten) og Nora Fauske Heia (snart 18).

SUPERFORNØYDE. Nora Fauske Heia (t.v.) og Othelie Håbesland Holm, begge skiløpere og friidrettsutøvere i BIL, er strålende fornøyde med deltakelsen i Holmenkollstafetten 2024. De anbefaler alle å bli med på verdens største stafett, dersom de får sjansen.

– Det var veldig gøy! Absolutt å anbefale, sier Othelie, som løp åpningsetappen på 1100 meter. Et par vekslinger seinere la Nora ut på den 1910 meter lange 4. etappen, som har fått navnet «Berg og dal-etappen» fordi den er den meste kuperte av de 15 etappene. Den mestra den 17 år gamle skiløperen med glans.

– Vi var jo i det vi vel kan kalle en lav pulje, men dermed løp jeg forbi alle andre som hadde veksla litt før, så det var veldig gøy. Jeg følte at formen var god, det var nydelig vær og god stemning, så det var bare deilig, smiler Nora, som anslår at hun passerte mellom femti og hundre lag (!) på sin ferd mot veksling. Hun nøler ikke med å karakterisere hele stafettopplevelsen som et minne for livet.

524. plass av 2800 lag

Det er rundt regna 30 år siden Birkenes IL sist stilte lag i Holmenkollstafetten. Da er det slett ikke dårlig å løpe de 15 etappene og drøye 18 kilometerne på en time og ett kvarter. Fra Othelie Håbesland Holm la ut på første etappe fra St. Hanshaugen til ankermann Bjørn Lima Flakk kryssa mållinja på Bislett stadion gikk det nøyaktig 1.15.05. Det holdt til en 524. plass blant de 2800 (!) laga i klasse A1 «Bedriftslag, mosjonslag, andre lag».

Det er lagleder, trener, løper, sjåfør, Oslo-guide, kort sagt primus motor, Arvid Falander mer enn fornøyd med.

– Det har vært en kjempeinnsats! Jeg er utrulig fornøyd med alle samma! Alle sprang møe bedre enn forventa, sier Falander. Sjøl hadde han tippa ei sluttid på 1.17.01, og er ikke så verst fornøyd med tipperesultatet heller, men mest fornøyd med at laget knuste tippetida.

To BIL-lag neste år?

Det var også Arvid Falander som meldte på laget til stafetten.

– Det var for at vi skulle ha litt moro i friidrettsgruppa, og spesielt for å få til en tur for de unge. Det var det viktigste av alt, så jeg håper det har gitt mersmak, sier laglederen med et spørrende blikk til ungdomsseptetten på laget, når alle er samla i Frognerparken igjen etter endt dyst. Svaret er et unisont «JA!», og da kommer det uunngåelige spørsmålet:

– Da blir det kanskje BIL-deltakelse i Holmenkollstafetten neste år også?

– Ja, men da trur jeg mi må ha to lag – ett herrelag og ett damelag, svarer laglederen med et smil.

NB! Hele laget sender en stor takk til Jon Kristian «Jonemann» Svaland, som sørga for at startnumre og alt som hørte med ble henta i sekretariatet og muntert overlevert til lagleder Arvid Falander før start. Og ikke minst til Arvid selv for alt annet som bidro til at det ble tur og deltakelse i Holmenkollstafetten 2024! Tusen takk! Det var veldig vellykka!

 

Bjørn Vidar Senum Lie

 

_____________

Brukerskapt