Sterke prestasjoner av elevene fra Valstrand

KJESKEN. Martine Hornes Johansen, Adelia Retterholt, Kamilla Hornes Johansen og Matilde Raen tok seieren i beste grønne entreprenørselskap.

Av de 80 elevbedriftene som deltok på årets fylkesmesterskap for elevbedrifter sist uke, var hele 20 elevbedrifter representert fra ungdomsskolen på Valstrand. De dro hjem igjen til bygda med topplasseringer, derav tre 1. plasser og totalt åtte premier.

Arrangementet ble arrangert på UiA.

Elevene hadde stand hele dagen. På slutten av dagen ble det kåret flere vinnere og pallplasseringer, hvor de lokale ungdommene fra 10. klasse forsynte seg godt med topp plasseringer.

BESTE SOSIALE ENTREPRENØRSKAP. Viktoria Glava gikk helt til topp for sin workshop innenfor dans.

For beste sosiale entreprenørskap gikk Viktoria Glama helt til topps med sin danseskole, og tok en 1. plass. Hun har blant annet danset workshop for elever på barneskolen.

I tillegg vant Martine Hornes Johansen, Adelia Retterholt, Kamilla Hornes Johansen og Matilde Raen med elevbedriften «Kjesken EB». De vant i klassen for beste grønne entreprenør.

De fire jentene får mat fra Coop Extra på Birkeland, som er nær ved å gå ut på dato. Av denne maten lager elevene deilige retter, som de selger i kantina på skolen.

LUNSJKOMPANIET. De fire guttene Kristian Stomnås, Oliver Løgevik Thommassen, Ole Øyvind Hauge-Gyberg og Kristian Rugsland stakk av med seieren på UiA. (Alle foto: Privat)

«Lunsjkompaniet EB» stakk av med den tredje seieren på UiA med sin elevbedrift. Kristian Stomnås, Oliver Løgevik Thomassen, Ole Øyvind Hauge-Gyberg og Kristian Rugsland vant klassen i beste salgsteam.

De fire guttene har laget lunsj til lærerne dette skoleåret. De har skaffet seg noen lokale samarbeidspartnere som blant annet Jens Eide og Åbål gård. Reklameskiltet deres er laget på Scanflex.

I tillegg tok Mia Helleland, Adelia Retterholt og Sara Gausdal Eikenes 2. plassen i klassen sosiale entreprenørskap, med bedriften «Omsorg for eldre EB». For beste grønne entreprenørskap og salgsteam, tok Valstrand også en 2. plass, med elevbedriften «Nettopp EB». Gruppen bestod av Kamomilla Kverneland, Sofia Ravnåsen Solvang, Ida Birkeland, Tyra Aamlid og Susanne Smith.