Starter opp populære «Lilleputtenes dag» igjen

(Faksimile Lillesands-Posten 11. september 1984)

BILs fotballgruppe gjenreiser den populære fotball-cupen fra 80- og 90-tallet, «Lilleputtenes Dag», for anledningen i en modernisert jubileumsutgave i anledning idrettslagets 100 års jubileum.

Nå ønsker arrangementskomiteen å gå ut tidlig med informasjon, slik at nabolagene kan mobilisere, og stille lag til Lilleputtenes dag Birkenesparken, lørdag 31. august.

– Mange husker nok turneringen der nabolag møtte andre nabolag til dyst i Parken. Uforglemmelige oppgjør som Strøget mot Ydderdalen og Grantun mot Nordåsen og så videre. «Lilleputtenes dag» beholder sitt klassiske navn, men for anledningen tar vi med oss alle aldersgrupper og inviterer til en skikkelig fotballfest i parken med klasseinndelte lag gjerne i en miks av jenter og gutter. Det at nabolag stiller sammen er et viktig poeng. En spesiell invitasjon går ut til alle som ikke bedriver organisert fotball i klubben til vanlig, for «Lilleputtenes dag» handler vel så mye om nabolag som fotballag. Dermed er oppfordringen klar: Dann et lag med naboene og meld dere på, lyder det fra arrangementskomiteen.

Før var det bare for dem under 12 år, nå skal alle tas med. Det vil bli delt inn i fem klasser. Førskolen (3-er lag), Småskolen (1.-4.trinn), Storskolen (5.-7.trinn), Ungdomsskolen, og til slutt en klasse for alle fra 16 år og oppover. Det er også viktig å få med at bortsett fra for førskoleklassen så er det 5-er lag, og at alle klassene er mix med gutter og jenter sammen.

– Vi håper og tror at mange av dem som ikke spiller fotball ellers tar frem fotballskoa, og stiller sammen med naboene, lyder det fra Geir Atle Ellingsen og Tone Mollestad som har tatt turen innom BA for å fortelle litt om «Lilleputtenes dag». De to danner arrangementskomiteen sammen med Siw Tobiassen, Torstein Håkedal, Gisle Stavland, Hanne Helleland, Atta Alizadeh, Hege Eikenes, Pål Tanem og Kjetil Aamlid.

– Om det blir en årlig Lilleputtenes dag vet vi ikke ennå. I utgangspunktet er det en jubelvariant nå i jubileumsåret. Men det er bare gøy om det blir et fast opplegg. Tanken er først og fremst den at vi har et fantastisk anlegg som må brukes. Det er viktigst å få med de som ikke spiller fast. Det er et tilbud til alle, de trenger ikke være tilknytta lag. Her stiller blanda lag fra hvert nabolag eller gate, sier Geir Atle

– Jeg har allerede dradd i gang et lag fra Tøane, sier Geir Atle, og forteller videre at påmelding kan gjøres på facebooksiden «Lilleputtenes dag».

– Vi synes det er gøy å dra dette tilbudet opp fra skuffen igjen. Denne dagen handler om samhold, naboskap og glede. Det sosiale er viktig, og det ligger mye ære i å stille i den kuleste nabolagsdrakta, avslutter han.