Sommerfest i Kulturbarnehaven

PÅ STYLTER. Det var mange som prøvde stylter for første gang.

På Grasham hadde ungane lenge gleda seg til sommerfesten på museet. Torsdag 30. mai var ein stor gjeng samla på Grasham – her var søsken, foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og til og med ei oldemor fra Svaland. Bestyrer Bjørn Andrè ønska velkommen til ei uformell samling med ulike aktiviteter i samarbeid med museet.

Då Svalandsruta kom kjørende med Leif Arne Bjorvand som sjåfør, var festen i gang. Onger og voksne stilte i kø på bussholdeplassen der melkebua fra Nesset står, og dei som ikkje fikk plass på første turen satt pent på benken og venta på neste tur. Bussen kjørte rundt Tveide via stasjonen og tilbake til museet.

POPULÆR TUR. Hesten Vetlerauen hadde full vogn på fleire runder rundt museet.

Like etter at bussen hadde kjørt, kom Rudolf Salvesen med dølahesten Vetlerauen (27) og ongane kunne klive opp i høytrommet der det var plass til mange. Det blei fleire turer med hest og vogn rundt museet. Han hadde med fire flinke hestejenter til å hjelpe seg.

SNEKRA LASTEBIL. Karoline Aas-Mehren med sønnen Sverre Aas-Mehren som har snekra lastebil.

I snekkerverkstedet var det stor aktivitet med snekring av tømmerbiler. Martin Birkeland og Odd Vang hadde fullt opp med ivrige barn og foreldre som skrudde og snekra. Til slutt fikk dei som ville svidd inn sitt eget registreringsnummer på bilen i form av forbokstaver, alder o.l.

På graset foran hovedbygget, var det mange som prøvde stylter for første gang, og dei spilte krokket, kubb, ringspill og kasta sjeinebrett. Mange gjorde noe sammen, og alle så ut til å kose seg. Barnehaven serverte kaffi, saft og frukt, og folk hadde med seg mat og stol. Været var akkurat passelig, og folk var glade det ikkje regna – men så med ett i sekstida var det som himmelen åpna seg, og det kom et skikkelig regnskyll som jaga folk under tak. Då blei det ikkje mulighet til å leke slå på ringen og bro bro brille som planlagt. – Det får mi gjørr seinere for glade barn på et levende museum, som er barnehavens motto.

 

Inger Birkeland Slågedal

Birkenes Bygdemuseum

 

_________________

Brukerskapt