Skuffende uavgjort mot tabelljumboen

SLITEKAMP. Eivind Flaa (foran) og resten av Birkenes-spillerne klarte ikke å skape mye offensivt mot 4. divisjons mest gavmilde forsvar.

Birkenes hadde muligheten til å ta et godt byks bort fra bunnstriden i herrenes 4. divisjon, men klarte ikke å slå bunnplasserte Froland i Birkenesparken.

Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen da kaptein Håkon Suggelia sendte Birkenes i føringa allerede før to minutter var spilt. Ungguttene Jonas Hauge og Eivind Flaa kombinerte fint på høyresida, og sistnevnte slo et perfekt innlegg 45 grader ut på straffemerket hvor Håkon enkelt kunne sette inn 1-0.

Froland, som med dette hadde sluppet inn sitt 57. mål for sesongen, hadde sin fulle hyre med å holde unna for stormløpet fra vertene det første kvarteret, men derfra og ut fikk de låne ballen mer og mer, mens Birkenes lå bakpå og lot gjestene styre spillet. Begge lagene fikk flere dødballer, men klarte ikke å lage store sjanser ut av dem. Helt til like før pause da Froland fikk hjørnespark og en god avslutning tvang keeper Kenneth Fossdal ut i full strekk.

Da kampen ble satt i gang igjen var det Froland som kom raskest ut av startblokkene og igjen fikk vi scoring i åpningsminuttene. Et lavt innlegg fra venstre ble halvklarert av BILs målvakt og på returen hadde gjestenes midtbanespiller få problemer med å utligne til 1-1.

Nå forventa de fleste på tribunen enveiskjøring mot Frolands mål, men det store trykket fikk vi aldri oppleve. I stedet kunne Froland trille ball og dra ned tempoet, mens Birkenes-spillerne ble jagende etter én og én. Bortelaget kunne fort tatt ledelsen midtveis i omgangen etter et langt og godt angrep, men avslutninga fra kloss hold gikk over mål.

På tampen av oppgjøret satte Birkenes inn en liten sluttspurt og fikk flere hjørnespark og frispark i gode posisjoner, uten at de klarte å utfordre gjestenes målvakt nevneverdig. Nærmest var innbytter Lukas Stordal som fikk hodet på et godt slått frispark fra Kristoffer Suggelia, men ballen lurte seg på utsida av stolpen. Dermed endte det 1-1 i Birkenesparken. Et resultat ingen av lagene var spesielt fornøyde med.

– Dette føles som et tap. Vi begynner bra de første ti minuttene hvor vi gjør akkurat som vi avtalte før kampen. Står høyt, er aggressive og får uttelling, men etter det er det årsverste, vil jeg tørre å påstå. Ingenting sitter som det skal. Vi taper dueller, slutter å løpe og bommer på enkle pasninger. Utover i kampen blir vi slitne og klarer ikke presse sammen som et lag. Nei, dette var bare skikkelig dårlig, var den harde dommen fra hjemmelagets målscorer Håkon Suggelia.

Trener Frank Tronstad var enig med sin kaptein. – Alle sammen vet at dette ikke holder i 4. divisjon. Nå gjelder det å få ei god treningsuke med godt oppmøte og så skal vi slå tilbake mot serieleder Våg i siste kamp før ferien.

Birkenes møter Våg i Birkenesparken førstkommende torsdag.