Sjansebonanza endte i uavgjort mot serielederen

SENDTE BIL I LEDELSEN. Såå glad ble Kamilla Væting for sitt første mål denne sesongen. Kaptein Christina Stray Imenes var raskt på plass for å gratulere.

En ellevill fotballkamp på Solsletta i Tveit kunne endt med både hjemme- og borteseier, men til slutt måtte Tveit/Hånes og Birkenes ta til takke med ett poeng hver.

Vertene hadde gått ubeseira gjennom hele vårsesongen og var av fleste regna som storfavoritter mot Birkenes, men jentene i hvitt og blått ga serielederen kamp helt til døra. Mens Tveit/Hånes dominerte mye av banespillet var gjestene disiplinerte og lå kompakt i forsvar, samtidig som de utnytta seg av gode kontringsmuligheter.

Etter et drøyt kvarter kjempa kaptein Christina Stray Imenes til seg ballen på midtbanen og spilte til Kamilla Væting som satte fart nedover venstresida. Ho finta seg fri fra oppasseren sin og sendte av gårde et innlegg – eller var det et skudd? Uansett sneik ballen seg i mål bak en keeper som lå og kava i nettet.

Hjemmelaget gikk umiddelbart i angrep for å få en kjapp utligning, men Birkenes, anført av en aktiv og våken Christine Andresen i BIL-buret, holdt unna ved flere anledninger. Da en halvtime var spilt ble ledelsen dobla da Johanna Fedeler sendte Christina aleine med vertenes sisteskanse. Noen minutter tidligere hadde ho brent en lignende sjanse, men denne ganga fikk ho full uttelling og stillinga var 2-0 til Birkenes.

Like før pause var rollene snudd om og Johanna kunne øke ledelsen til 3-0 etter en rolig og kontrollert avslutning forbi hjemmelagets målvakt. At Birkenes hadde scora tre mål var ikke så sjokkerende etter sjanser og spill, men at Tveit/Hånes ikke klarte å få ballen i mål i løpet av førsteomgangen var smått utrolig. Stolpetreff, redning på streken og et par gode redninger fra Christine gjorde at vertene måtte gå målløse i garderoben.

Der ble det åpenbart sagt noen gode ord og andre omgang var bare noen et par minutter gammel da reduseringa kom. Tveit/Hånes la inn et voldsomt press og i løpet av det første kvarteret var den relativt trygge ledelsen Birkenes hadde til pause allerede spist opp. Først kunne spissen deres score enkelt aleine med Christine, før de etter en times spill fikk drømmetreff på et langskudd som gikk rett i krysset.

Det ble etter hvert tydelig at hjemmelaget hadde brukt mye krefter på denne snuoperasjonen for sakte, men sikkert kom Birkenes mer og mer inn i kampen igjen. Begge lagene hadde store muligheter til å ta ledelsen i sluttminuttene. Tveit/Hånes traff tverrliggeren fra kloss hold etter én av deres utallige cornere, mens både Christina og Johanna var svært nære å sikre en overraskende borteseier. Dommeren blåste av kampen og både hjemme- og bortesupporterne applauderte lagene av banen etter det som var en særdeles underholdende fotballkamp.

– Nok en gang leverer vi en veldig god førsteomgang. Vi holder ramma godt, faller av på riktig tidspunkt og står godt imot et til tider stort press. Offensivt skaper vi mange store sjanser og scorer tre fine mål. Dessverre får vi en dårlig start på andreomgangen hvor vi får litt høye skuldre, glemmer arbeidsoppgavene våre og går rett og slett litt opp i liminga det første kvarteret. Men jentene fortjener skryt for at de klarer å løfte seg mange hakk utover i omgangen og de siste ti minuttene føler jeg vi er mye piggere enn Tveit/Hånes. Alt i alt er jeg godt fornøyd med ett poeng borte mot serielederen, sa trener Aanund Aamlid til Birkenesavisa etter kampen.

Etter halvspilt sesong ligger Birkenes på 4. plass i kvinnenes 4. divisjon med 10 poeng på 10 kamper. Høstsesongen starter opp 14. august borte mot Hægebostad/Kvinesdal.

 

KAMPFAKTA

Hånes/Tveit – Birkenes 3-3 (0-3)
BIL (1-4-3-3): Christine Andresen – Marte Mosfjell, Ingrid Sørlien Flakk, Siri Anette Sørlien, Rakel Svaland Grødum – Kaja Bjelland, Elice 6, May-Lillian Endresen – Johanna Fedeler, Christina Stray Imenes, Kamilla Væting.
Benyttede innbyttere: Hanna Røstad Matre, Kaja Grødum, Klara Tobiassen og Line Håbesland.
Tilskuere: Ca. 50.

 

Tekst og foto: Thomas Salvesen