Senka favoritten i serieåpninga

JUBEL. Her har Lukas Stordal nettopp sendt Birkenes opp i 1-0 og reaksjonen hans sier det meste!

Birkenes fikk en drømmestart på jubileumssesongen da de sendte storfavoritten hjem til Kristiansand med 0 poeng i bagen. Og seieren var ikke bare deilig – den var også meget fortjent.

Gjestene fra Lund styrte mye av banespillet, men BIL-løvene levde så til de grader opp til kallenavnet sitt og ga jernet i samtlige 90 minutter. Hovedtrener Frank Tronstad var selvfølgelig strålende fornøyd med seier i den offisielle trenerdebuten sin.

– En fantastisk god kamp av gutta! De legger ned 110 prosent i alt de foretar seg og vinner fullt fortjent til slutt. Seieren kunne jo faktisk vært større med tanke på antall målsjanser. Donn har mye ball, men skaper jo ikke så mye mer enn de to målene de scorer, sier Frank som fikk rett i sin spådom om at Birkenes kunne overraske i 4. divisjon. For før kampen var det ikke mange blant hjemmepublikummet som hadde forhåpninger om poeng.

BIL fikk dessverre en trist start på kampen da Nicolai Aas gikk over ende etter en løpsduell med en Donn-forsvarer. Spissen som nettopp var tilbake etter en brist i ribbeina som han pådro seg under Vintercupen ble liggende med store smerter i lysken og måtte byttes ut etter bare få minutter på banen.

– Jeg kjente det rakna skikkelig i lysken, så dette er nok mer alvorlig enn tidligere. Helt utrolig kjedelig å bli skada igjen, sukka en skuffa Nicolai på benken.

FØRSTE MÅLSCORER. Lukas Stordal ble første målscorer for det nyopprykka 4. divisjonslaget.

Men etter 14 minutter kunne Birkenes derimot juble ekstatisk da unggutten Lukas Stordal sendte hjemmelaget opp i føringa med sitt første tellende seniormål. På rett plass til rett tid banka han inn ledermålet etter en presis corner fra Kristoffer Suggelia. Og like før halvtimen var spilt kunne de mange fremmøtte nok en gang strekke hendene i været da debutant Kristoffer Væting ble sendt igjennom på venstresida. Fra relativt skrå vinkel smalt han til, ballen føyk i motsatt stolpe, spratt tilbake via en forfjamset Donn-målvakt og trilla inn over streken. En herlig start på BIL-karrieren for Kristoffer, som seinere i kampen skulle by gjestenes forsvar på enda mer problemer. Gleden varte ikke mange minuttene da Donn reduserte til 2-1 på en heading etter et godt innlegg. Flere mål ble det ikke før pause, til tross for at «lakkskokameratene» i rødt dominerte stort i banespillet.

2. omgang åpna litt som den første endte, men det var vertene som skapte den største sjansen da Væting igjen ble spilt igjennom omkring en time ut i oppgjøret. Han chippa elegant over den utrusende keeperen, men ballen trilla dessverre noen få centimeter utenfor høyre stolpe. I stedet kunne Donn utligne like etter på et nærmest identisk mål som reduseringa. BIL-spillerne ropte febrilsk på offside uten at deres bønner ble hørt. En skulle tro at et sterkt lag som Donn nå bare ville male på for ledermålet, men det var BIL som var nærmest ledermålet. Med et kvarter igjen å spille peisa evighetsmaskinen Viktor Frigstad på nedover høyresida og leverte et perfekt innlegg fra dødlinja. På bakerste stolpe hang Kristoffer Væting «en halvtime» i lufta og heada i tverrliggeren fra få meter. En sjanse som hadde fortjent en bedre skjebne. Men etter 80 minutter kom til slutt vinnermålet da Jonas Sundtjønn sendte et strøkent innlegg til en fullstendig umarkert Tallal Mohamed Tareg som med sin første touch på ballen enkelt kunne styre innlegget i mål bak Donns sisteskanse. Gjestene klarte faktisk å ikke skape noen særlig sluttspurt og det var Birkenes som fikk kampens siste store sjanse. Håkon Suggelia tok med seg ballen over midtbanen og oppdaga at gjestenes burvokter var på halvdistanse. Fra drøye 30 meter lobba han over keeperen, men ballen traff tverrliggeren og ned på streken før den spratt ut i feltet igjen. Det så veldig ut som ballen var inne og med mållinjeteknologi kunne nok utfallet blitt annerledes. Uansett skulle ikke dette bli avgjørende, for like etter blåste dommeren av kampen og Birkenesparken eksploderte i komplett eufori.

MÅLSCORERNE. Fra venstre Kristoffer Væting, Tallal Mohamed Tareg og Lukas Stordal.

En perfekt seriestart for den nyopprykkede jubilanten og etter kampen var Frank Tronstad offensiv.

– Når vi klarer å slå Donn så kan vi jo egentlig slå alle, tenker nå jeg da. Men det handler om å ha riktig fokus og legge ned den innsatsen som må til i hver eneste kamp. Og får vi dét til så kan vi jo bli ett av topplagene, avslutter Frank før vi går i garderoben og hører «brølet» fra jublende BIL-løver.

Neste kamp for herrelaget er borte mot Vindbjart 2 i Vennesla mandag 15. april.