Ronjaene imponerte på Pinsetravet

DAGENS STØRSTE PRESTASJON. Ronja Jansen vant sitt aller første løp i karrieren foran hjemmepublikummet.

Årets store travfest i bygda ble nok en gang en flott begivenhet for både deltagere og publikum. Flere ekvipasjer fra bygda markerte seg under den varme maisola. Ronja Jansen imponerte mest av alle, da hun og hesten Vital Sjanell vant Jens Eides Galoppløp.

Totalt rundt 250 mennesker på tribunen og i stallområdet koste seg da Lillesand og Birkenes Travklubb igjen samlet hestefolket på travbanen på Tollnes. Dagens stevne besto av åtte ulike løp, der både hester og ponnier fikk vist seg frem med barn, og mer rutinerte kusker.

KOSTE SEG I PINSESOLA. Tilskuerne fikk se åtte løp på et fartsfylt stevne.

Mest av alt imponerte den lokale ekvipasjen med to 15-åringer i hovedrollene. Rytter Ronja Jansen har vært hestejente siden hun var veldig liten. Hun har mye å slekte på, for hennes bestefar var den kjente lokale hestekaren Reidar Jansen.

DAGENS STØRSTE PRESTASJON. Ronja Jansen til høyre vant sitt aller første løp i karrieren foran hjemmepublikummet.

Hadde Reidar levd i dag, ville han nok vært veldig stolt over sitt barnebarn. For Ronja imponerte med sine rytteregenskaper, på det 600 meter lange løpet. I stor fart ledet hun så å si hele løpet, men inn mot mål ble det veldig jevnt mellom tre ekvipasjer. Over målstreken holdt Ronja hodet kaldt, og vant knepent. Hun og hesten er like gamle, og det var en stolt duo vi traff i stallområdet.

RONJA OG VITAL SJANELL. – Jeg fikk hesten for ett år siden, og det har vært et lykkelig vennskap.

– Dette var så utrolig spennende, og så gøy at det endelig holdt til seier. Det er første gangen jeg vinner et løp, så det er ekstra morsomt å gjøre det her i dag foran hjemmepublikummet. Nå har jeg vært rytter siden 2015, så dette var ekstra moro.

– Å gjøre det med Vital Sjanell er så stas, siden jeg steller og trener med henne hver dag. Jeg fikk hesten for ett år siden, og det har vært et lykkelig vennskap, forteller hun.

Med dekken fra Jens Eide og premier, så var det stor stas i målområdet, der både familie, venner og bekjente ville gratulere vinnerne.

Vital Sjanell står på stall hos Frode Hatlevik.

ERFAREN LOKAL KUSK. Frode Hatlevik kusket rutinert inn til seier, da han overtok teten rett før mållinjen, i Grødum Transports sitt løp.

Og nettopp Hatlevik, som er en rutinert lokal kusk, slo også til med seier på Tollnes. I Grødum Transport sitt løp kusket han inn Årdals Frøya til seier. Han kom fra «dødens posisjon» i siste sving, og passerte alle inn til seier.

STOLT PONNI-EIER. Selina (6) er allerede eier av sin egen ponni.

En av de yngste kuskene på stevnet var 6-åringen Selina Svendsen da hun kjørte med sin egen ponni, Ronja Røverdatter. I Asbjørn Mollestad og Sønners ponnirekruttløp kjørte hun ponnien med det kjente «eventyrnavnet», sammen med Marit Rislå. Og jenta elsker dyr og hester, forteller Selina etter løpet der alle fikk premier.

6-ÅRING I SULKYEN. Selina Svendsen med hjelpekusk Marit Rislå er allerede en «erfaren» kusk. Dette var tredje året hun var med.

– Jeg har hatt hest og ponni siden jeg ble født, forteller barnebarnet til Steinar Svendsen, eieren av den legendariske kaldblodstraveren Ingson.

– Det var så gøy å kjøre i dag foran alle folka som var her, og så tror jeg bestefar var litt stolt i dag. Jeg har masse dyr hjemme, både valp og hamster og så er jo Ronja Røverdatter min ponni, forteller hun oss stolt.

FORNØYD ARRANGØR. Sanna Svendsen var godt fornøyd med dagen, her med premien til Ingsons minneløp.

Man kommer ikke utenom navnet Svendsen på flere fronter, når det arrangeres trav og galopp på Flakksvannsbanen.

Sanna Svendsen er aktiv i travklubben og i ledelsen, men er også en kjent skikkelse når den store dagen arrangeres. I dag løp hun rundt og organiserte, og jammen red hun ikke også inn til seier på ponnien Prins, i Byggtorgets ponnigalopp løp.

Og Svendsen var fornøyd med dagen.

– Som leder av travklubben må jeg takke alle som har bidratt til nok en festdag her på travbanen. Mange frivillige har stått på i kiosken, som startere, ved premieutdelingen, med vanning og alt som må gjøres.

– Så er det også flott å se at folk kommer igjen år etter år, og ser løpene våre. Nå er dette det 25. året jeg er med her, og det må ha vært en av de flotteste pinseløpene vi har arrangert, forteller en fornøyd Svendsen.

I Birkenes Sparebank–Ingson`s Minneløp var det ingen lokale ekvipasjer. Her vant Arild Berås med Bellamile.