To pallplasser til familien Homme på Myrkongestevnet

2. PLASS. Knut Fredrik Homme sikret seg en fin 2. plass i juniorklassen i feltskyting i det tradisjonsrike Myrkongestevnet i helgen. (Arkivfoto)

Det tradisjonsrike skytterstevnet ble avholdt på Evje på lørdag. Dermed er sesongen for feltskytingen over, og baneskytingen overtar. Familien Homme deltok, der Knut Fredrik sikret seg en 2. plass i juniorklassen. Pappa og eliteskytter Tor Arnfinn endte på 3. plass i klasse 5.

Totalt var det 177 skyttere som innledet våren på skytebanen i det gamle skytefeltet til Evjemoen. Flere skyttere fra Birkenes deltok i «vårsleppet», men kun far og sønn Homme fra bygda, endte på pallplass i stor konkurranse fra flere skyttere.

I eliteklassen var det Geir Atle Metveit fra Imenes, som gikk bort og vant. På andreplass kom Lars Kristian Solheim fra Dølemo, mens «vår egen» eliteskytter tok bronsen, med skyteresultatet 37/22.

I juniorklassen klaret sønnen Knut Fredrik opp en plass, bedre enn sin far, og tok sølvet med skyteresultatet 32/7.

På telefon fra Grødum kan Tor Arnfinn fortelle at det var siste feltskytingen for i år.

– Nå tar baneskytingen det meste av fokuset fremover for skytterne. Feltskyting er på en måte skytingens cowboy-øvelse, der man har mange momenter og vanskelighetsgrader involvert.

– Nå skal det bli gøy å komme i gang på bane, og det starter allerede til torsdag, da det er stevne i Froland. Landsskyttersstevnet er som alltid den store happeningen, og i år er det i Steinkjer, kan Homme fortelle.

– Vi har allerede booket plass på familiecampingen, og skal bo der med mange andre vi kjenner, og fra bygda, forteller en av Norges beste skyttere.