Nytt EU-godkjent verksted på 1.000 kvadratmeter

STOLT EIER FORAN NYTT BYGG. Her står daglig leder Bjørnar Grødum foran det nye verkstedet.

Odd Grødum Transport åpner til sommeren en helt ny og stor verkstedavdeling. Firmaet har bygget seg opp en stor etterspørsel på reparasjon- og vedlikehold av tyngre kjøretøy – og blir nå også et EU-godkjent verksted for periodisk kjøretøykontroll.

BA treffer medeier og daglig leder Bjørnar Grødum ute ved Tveide Næringspark. Odd Grødum Transport, som i år fyller 70 år, utvider både bilparken og bygningsmassene i disse dager.

MEDEIER OG DAGLIG LEDER. – Kundene våre kommer fra hele landet, og også helt fra Sverige, forteller Bjørnar Grødum.

Til sommeren står nesten et 1.000 kvadratmeter stort og nytt verksted klar for kundene, der også administrasjonen får nye lokaler.

– Bygget ble startet på like etter ferien i fjor sommer, og skal stå klart før vi tar ferie i år, forteller Grødum.

Odd Grødum Transport har mange lastebiler ute i oppdrag, men har også dyktige medarbeidere som utfører service, ulike vedlikehold og reparasjoner på lastebiler i verkstedavdelingen. Nå kommer en ny milepæl i firmaets 70-årige historie, der de får et godkjent EU-verksted for tunge kjøretøyer.

– Vi har hatt stor etterspørsel på våre tjenester i lang tid. Kundene våre kommer fra hele landet, og også helt fra Sverige. Vi har planlagt denne utvidelsen lenge, og nå ser vi snart en ende på det, og gleder oss stort.

KLART FOR BREMSESJEKK. Her står Bjørnar Grødum foran de nye rullene, som skal tas i bruk for å sjekke bremsene på kjøretøyene inne til service og EU-kontroll.

– At vi nå også får dette nye bygget godkjent som EU-verksted, gjør at vi kan utføre mer arbeid for en økende kundemasse i fremtiden. At våre dyktige medarbeidere nå også får moderne lokaler, er viktig for oss som firma.

Inne i den store verkstedhallen ser man hvor imponerende verkstedet på Tveide blir. Det henger en stor travers i taket som kan løfte fem tonn. Så her vil maskiner, radiatorer og større tunge deler kunne løftes opp uten utfordringer.

28 METER LANG SERVICEGRAV. Her ser vi den den lange grava, der man kan gå under hele kjøretøyet som er inne til service.

Det er også tre ulike «løp», der tre lastebiler kan kjøre inn til reparasjon samtidig i den store hallen. I den lengste av disse er det en smøregrav på hele 28 meter. Der kan man gå under hele kjøretøyet i full lengde, og utføre både service og reparasjoner. Nytt system med «ruller» for å sjekke bremsene er også kjøpt inn, som er klart til å monteres i smøregrava.

Ved siden av den lengste grava, finner vi også en mindre grav på 15 meter, som rigges til for lastebilene som er inne for service.

Det blir også et større lager i bygningen. Her gjøres 150 kvadratmeter klar til å oppbevare deler og verktøy, tilhørende driften. Helt på sørsia av bygget blir det nye lyse kontorer for de kontoransatte i firmaet.

Mange lokale entreprenører har vært med for å fullføre den nye drømmen for Grødum Transport.

– I jobben med bygget har vi også brukt flere lokale firmaer, som vi er veldig godt fornøyde med. I grunnarbeidet er det Steffen Fidjeland som har hatt ansvaret. Rørleggerfirmaet har vært Jarle Håkedal, mens BVH -bygg ved Trond Tveit har hatt snekkerarbeidet. Hovedentreprenør har vært Naturmur i Grimstad, med lokale eiere.

Men det er ikke bare byggverk som er nytt ute i næringsparken hos transportfirmaet. I fjor høst og nå i vinter ble det investert i to nye lastebiler. Nå står enda en «doning» klar for oppdrag med prøveskilter på.

NY BIL. Bjørnar Grødum med deres siste investering, en Volvo FH16 tømmerbil.

– Dette er vår nyeste investering i bilparken, forteller Bjørnar Grødum, og viser frem den flunkende nye tømmerbilen.

– Dette er en Volvo FH16, som snart skal på veien å frakte tømmer. Når denne er på veien så har vi fire tømmerbiler som går på veiene, i tillegg til andre lastebiler. Det må også tas med at vi har andre lastebiler fra andre firmaer, som kjører for oss. Disse legger ned en stor jobb for oss, noe vi selvsagt er meget godt fornøyd med.