Maria har åpna ny Marikken-butikk i Grimstad

PÅ PLASS I GRIMSTAD. Maria i siste innspurt med å få på plass klær i sin nye butikk i gågata i Grimstad.

– Det er ensomt å drive butikk på Birkeland. Og jeg gleder meg til å ta del i en handelsstand her i Grimstad, forteller Maria når BA treffer henne i sin nye butikk søndag kveld.

Da holder hun på å henge på plass klær, før de første kundene kommer inn døra i dag, mandag formiddag.

Lokalene ligger ypperlig til like ved Centraltorvet, midt i gågata i den gamle delen av byen. Til butikken er det bare et par minutter å gå fra Arresten parkeringshus.

– Hvorfor har du valgt å åpne butikk akkurat i Grimstad?

– Jeg har sett at byen her har mangla noe sånn som dette.

– Det å ha en butikk også i Grimstad, er en del av nettsatsinga. Det er viktig å være mer synlig med utvalget. Og nå kan jeg tilby gratis henting av bestilte varer i nettbutikken, både i Grimstad og på Birkeland, sier Maria.

– Jeg vil fortsatt ha størst butikk på Birkeland. Men jeg håper at den nye butikken min i Grimstad vil slå bra ut også på netthandelen.

– Men hvorfor ikke heller ha butikken borte på Odden?

– Jeg brenner for levende sentrum. For meg har det aldri vært aktuelt å være med butikk på et kjøpesenter, sier hun bestemt.

I lokalet i gågata holdt for noen år siden Norli Bokhandel til. Nå deler Marikken dette lokalet med to andre butikker. En av de er veletablerte SMUD, som har klær for barn og ungdom i alderen 8-16 år.

For tida er de fleste butikklokalene inne i den gamle delen av byen fylt opp med handel. Marikken ligger midt mellom Apotekergaarden og Smag & Behag. Like i bakkant pusses nå et av byens eldste hus opp, gamle Central Hotell, som snart blir bakeri og vinbar med uteservering.

– Ja, jeg gleder meg til komme i gang med Marikken her. Jeg er jo allerede i Grimstad så og si hver dag, fordi barna har sparket fotball her, sier Maria.