Lidenskapelig opptatt av de eldre

OMSORG FOR ELDRE. Sara Oline Gausdal, Mia Helleland og Adelia Retterholt. (Foto: Privat)

10. klassingene på Valstrand skole sørger gjennom elevbedriften Omsorg for eldre EB for trivsel og velvære for de eldre på Birkeland. Nå skal de kjempe med over 80 andre elevbedrifter under Fylkesmesterskapet 17. april.

Mia Helleland, Sara Oline Eikenes og Adelia Retterholt fra 10. trinn på Valstrand skole har gjort sosialt entreprenørskap til sin forretningsidé. Gjennom elevbedriften Omsorg for eldre EB samarbeider de med Frivillighetssentralen på Birkeland og besøker lokale eldre én gang i uka.

– Vi handler blant annet inn varer for dem, men viktigst av alt er at vi deltar i samtaler og har tid til de eldre. Vår lidenskap ligger i å fremme trivsel og velvære for dem, forteller de unge entreprenørene.

Onsdag 17. april deltar de sammen med over 80 andre elevbedrifter fra hele Agder under Fylkesmesterskapet på Universitetet i Agder. Der konkurrerer de tre jentene blant annet om prisen for Beste elevbedrift i Agder 2024.

Kompetanse arbeidslivet etterspør

Gjennom høsten, vinteren og våren har over 1 000 elever på ungdomstrinnet etablert sine egne bedrifter i Agder. Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene hos Ungt Entreprenørskap Agder, utviklet produkter, satt opp budsjetter, opprettet bankkontoer og VIPPS, solgt sine varer og tjenester, og stått for den daglige driften.

– Gjennom å drive Elevbedrift får elevene testet seg på reelle utfordringer og evne til kritisk tenking, samarbeid og risikovilje, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder, før han fortsetter.

– De lærer å etablere en bedrift, de lærer skolefag, de bygger kompetanse på kreativitet, samarbeid, problemløsing og på å ta initiativ og ansvar. Dette er kompetanse arbeidslivet etterspør. Du kan ikke lære innovasjon og entreprenørskap ved å lese om det – du må praktisere, understreker Lien.

 

Richard Ekhaugen

Ungt Entreprenørskap

 

__________________________

Pressemelding/Brukerskapt