Kvartetten på sykkel for 45. gang

FRA KVARTETTEN I 2022. Birkenes IL sitt lag, Åsmund Sivertsen, Øyvind Reiten, Jon Rislå og Olav N Birkeland. (Arkivfoto: Dag Ivar Skåre)

Noen små uker før sykkelgruppa i Birkenes virkelig markerer store begivenheter i juni med 50 års jubileum for Birkenesrunden og et påfølgende Norgesmesterskap i terreng maraton («Å i heiane» – arrangeres gang nr.25), smeller startskuddet allerede 22. mai for den 45. utgaven av turrittet Kvartetten. Den iherdige arrangørstaben i sykkelgruppa gjør dermed sitt for å markere idrettslagets store 100 års jubileum dette året.

Kvartetten henspiller direkte på at dette er et såkalt lagtempoarrangement, der 4 (evt. 3) syklister starter og gjennomfører distansen sammen. Tiden på laget tas på tredjemann som passerer målstreken. Lagtempoøvelsen har alltid vært betegnet som en av de mest krevende innenfor sykkelsporten. Nøkkelen til gode resultater ligger i en jevn porsjonering av deltakernes krefter etter prinsippet om at de «sprekeste» gjør grovarbeidet underveis.

Kvartetten går over 92 kilometer og for de fleste sykkelinteresserte vil beskrivelsen «Birkenesrunden motsatt vei» være tilstrekkelig for å angi trasevalget. Starten går fra Birkenesparken, der lagene starter med to minutters mellomrom. Ferden går via Senumstadbroa, til Vegusdal og derfra til Hynnekleiv, før sykkelstyret vendes parallelt med Tovdalsvassdraget sørover mot Birkeland igjen. En ettermiddagstur på to hjul i det indre av Birkenes er aldri å forakte – og arrangøren ønsker alle hjertelig velkommen.

 

For arrangøren

Magnar Flaa

 

_________________

Brukerskapt