Interpellasjon om brøytestikker fra Høyre

(Arkivfoto)

Det er kommunestyrerepresentant Silje Bjørnarå Drangsholt som har sendt inn interpellasjonen på vegne av Høyre si gruppe, med unntak av ordfører Arild Windsland.

– Brøytestikkene skal være satt før beredskapstiden begynner, 1. november. Eksempelvis ble det 7. desember 2023 satt brøytestikker manuelt på Topplandsheia og Engebu.

1. Hvorfor var ikke alle stikkene satt på de kommunale veiene innen 1. november?

2. Hvor mange kommunale veier var ikke stikkesatt inne 1. november 2023?

3. Når var alle veier ferdig stikkesatt?

4. Hvor mange veier ble stikkesatt manuelt og hvor mange veier ble kommunens stikkesetter tatt i bruk?

5. Og hvorfor ble ikke kommunens stikkesetter tatt i bruk på alle kommunens veier?

6. Hvor mange stikker totalt har blitt satt på de kommunale veiene (oktober til desember 2023), og hvor mange timer har gått med til dette arbeidet?

– Om snøfallet vi opplevde i januar hadde kommet før alle veiene var ferdig stikkesatt, ville sikkerheten for sjåførene vært svært redusert og krav til HMS ikke tilfredsstillende. Første snøfall for vintersesong 2023/2024 kom i oktober.

1. Hvor mange avvik har blitt meldt inn via SJA angående manglene stikker? Og hvordan har disse avvikene blitt fulgt opp?

2. Eventuelt, hvordan er mangel på innmeldte avvik på manglene stikker fulgt opp?

– Arbeidsoppgaver vei og vedlikehold:

1. I kommunestyret i desember stilte Høyre et spørsmål ift stillingen kommunen har til veivedlikehold. Administrasjonen svarte opp med at de ikke kunne uttale seg om enkeltpersoner. Det er fullt forståelig, men spørsmålet var ikke rettet mot enkeltperson. Vårt spørsmål var hvilke arbeidsoppgaver det er som ligger til arbeidsinstruksen for ansatte på vei og vedlikehold i vinterhalvåret, altså fra oktober til april. Vi spør ikke om hvordan arbeidsoppgavene blir utført. Spørsmålet kom i etterkant av administrasjonens budsjettforslag hvor de ønsket å øke ytterligere stillingsprosent til vegvedlikehold.

Interpellasjon skal besvares i neste møte i kommunestyret, torsdag 8. februar. Det bruker å være ordføreren som gjør det.

Denne interpellasjonen var først sendt inn på vegne av hele Høyre si gruppe i kommunestyret. Noen timer seinere ble det sendt beskjed til kommunen fra Silje Bjørnarå Drangsholt om at den kom fra partiets gruppe, unntatt ordfører Arild Windsland.