I forkant av budsjettbehandlingen

 

I forkant av budsjettbehandlingen i Birkenes kommune står vi overfor avgjørende valg som vil forme fremtiden for lokalsamfunnet vårt. Som representanter for Industri- og Næringspartiet er vi klar over at disse beslutningene handler om mer enn bare tall; de handler om å ivareta innbyggernes behov og skape et velfungerende samfunn.

En av våre fremste prioriteringer er å styrke tjenestene for barn og unge. Vi mener det er avgjørende å investere i utdanning og fritidstilbud for våre yngre generasjoner. Ved å forbedre ressursene til skoler og barnehager gir vi dem et solid fundament for fremtiden. Et godt oppvekstmiljø er essensielt for å utvikle selvstendige, trygge og engasjerte borgere som kan bidra til samfunnet.

Vi må også anerkjenne den utrolige jobben som helse- og omsorgssektoren gjør i kommunen. Våre helsearbeidere, fra sykepleiere til omsorgsarbeidere, er avgjørende for at innbyggerne får den hjelpen de trenger. For å opprettholde og forbedre kvaliteten på disse tjenestene, er det viktig å prioritere tilstrekkelig bemanning og gode arbeidsforhold. Vi ønsker å gi våre helsearbeidere de nødvendige ressursene for å kunne fortsette å yte sitt beste for innbyggerne.

Infrastruktur er et annet sentralt område vi må fokusere på. For å sikre at Birkenes kommune er et attraktivt sted å bo og arbeide, må vi investere i moderne løsninger som forbedrer tilgjengeligheten. Dette inkluderer vedlikehold av veier og offentlige rom, samt styrking av kollektivtransporten. En god infrastruktur er avgjørende for både livskvalitet og for å tiltrekke nye innbyggere og næringsliv.

Når det gjelder næringsutvikling, er dette en hjørnestein i vårt budsjettarbeid. Som Industri- og Næringspartiet er vi særlig opptatt av å støtte lokale bedrifter og gründere. Vi ønsker å skape et næringsmiljø som gir arbeidsplasser og økonomisk vekst. Dette inkluderer tiltak for å fremme innovasjon og legge til rette for nye næringer, som vil styrke økonomien i kommunen. Et yrende næringsliv vil ikke bare skape arbeidsplasser, men også bidra til et mangfoldig og dynamisk samfunn.

Til slutt er innbyggerinvolvering essensiell for et demokratisk budsjettarbeid. Vi tror på viktigheten av å inkludere innbyggerne i prosessen. Gjennom dialog, høringer og åpne møter kan vi sikre at budsjettet reflekterer de reelle behovene og ønskene til fellesskapet. Når innbyggerne får muligheten til å bidra, skaper vi et sterkere og mer sammenkoblet samfunn.

La oss stå sammen om å prioritere de områdene som vil gi best avkastning for fremtiden til Birkenes kommune. Med Industri- og Næringspartiets fokus på næringsutvikling, helse og velferd, har vi muligheten til å forme et samfunn som er trygt, dynamisk og inkluderende for alle.

 

Håvard Glad Andreassen

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.