Godt forberedt til NM i halvmaraton

LØYPA. Andreas Emil Hansen i Friidrettsgruppa er klar for å arranger NM i halvmaraton 25. mai. Her viser han løypa som nå er oppmålt og godkjent.

Andreas Emil Hansen i Birkenes Ils friidrettsgruppe er fortsatt relativt rolig, og mener arrangørstaben er godt forberedt til Norgesmesterskapet i halvmaraton som skal arrangeres på Birkeland siste lørdagen i mai.

Flere i arrangementskomiteen var med under fjorårets NM i Skien i fjor, for å lære litt om hvordan de kunne stå for arrangementet. For øvrig er det en meget rutinert stab Andreas har med seg. Mange har flere tiår bak seg som arrangører av større og mindre sportsarrangement.

– Det er mange detaljer som gjenstår. Det meste er under kontroll. Og det er ikke alt som kan gjøres ennå, men vi må ha en plan for det sier han, og beroliger med at det har de, sier Andreas Emil.

Håper på løpsfest

I NM-klassen på halvmaratonen er det som regel om lag 100 løpere som stiller til start. Birkenes IL satser på både eliten og bredden når de lokker med en åpen halvmaratonklasse, og Tveide rundt – et mosjonsløp på 10 kilometer i tillegg til NM-klassen. Med det håper de å skape en stor løpefest.

– Spesielt 10 kilometer løypa er overkommelig for mange. Vi håper mange lokale melder seg på, og de kan gjerne gjøre det tidlig, slik at vi vet hva vi kan vente oss, sier han.

Løypene

Løypene er nå nøyaktig målt og godkjent. Løypa starter og slutter i Birkenesparken. Fra start løpes det ei runde rundt friidrettsbanen, deretter sørover på RV41. Videre strekker løypa seg på gang- og sykkelsti mot Lillesand. Det blir helomvending ved veien opp til Fjellvannet og så inn mot Tveide, hvor det er drikkestasjon. Løypa følger så veien rundt Tveide.

Denne runden løpes to ganger, og deretter samme løype gjennom Birkeland sentrum til mål, i Birkenesparken.

Starten er klokka 12, og Andreas Emil håper mange er på plass og danner en fin ramme rundt løypa.

Det kreves et stort frivillig apparat, får vi vite.

– Foreløpig er vi like mange på arrangørsida som antall løpere. Det kreves mange frivillige når man skal ha løypevakter, parkeringsvakter, drikkestasjoner og sekretariat. Det er en positiv stemning, og 62 frivillige har meldt seg. Alle vil være med og synes det er gøy med NM i bygda, sier Andreas Emil.

I starten av denne uka var det påmeldt i overkant av 60 løpere totalt i alle klassene.

– Alle kan melde seg på, men du må være tilknyttet et idrettslag som er medlem av Norges Friidrettsforbund for å delta i NM-klassen, avslutter han.