– Gamle uteleker på muséet

KASTE PÅ STIKKA. (Illustrasjonsfoto: Aage Storløkken/Kulturarvskolen)

Denne uka har skolene sin siste dag før sommerferien og vi har åpning av sommersesongen på Grasham like etter solsnu, på selveste St.Hans. Vi har også åpent siste søndag i juni og søndagen midt i juli.

Tema for søndagene er gammeldagse uteleker. Vi inviterer alle barn fra 0-100 år til å bli med på leken med slå på ringen, bro bro brille, sparke boksen, gå på stylter, tautrekking, ringspill, krokket, og kanskje klinke, slå på stikka eller jeppe pinne.

Alle fjerdeklassingene ved Birkeland skole hadde museumsdag med gammeldagse uteleker på fredag, og aktiviteter som tautrekking, potetløp, klinking og sangleker med Anne Svendsen slo godt an. Her blir det mye gøy!

De som vil snekre har mulighet til det, alle utstillingene er åpne og det blir to gaida turer rundt på muséet med Bjarne Bjorvatn.

Det blir hestetransport og Svalandsruta vil kjøre noen runder på Tveide. Det er også mulig at Steinars garasje og mekaniske verksted holder åpent slik at man kan ta ei runde og beundre den gamle Steyren som kjørte tømmer før i tida, og melkeruta som er under gjenoppbygging.

Ta gjerne søndagsmiddagen på muséet der det serveres lapskaus, komper, pølser, samt kaker og kaffi, brus og is. Og spør med familie, naboer, venner og sommergjester til en trivelig søndag på ditt lokale museum. Vi satser på greit museumsvær og ønsker alle små og store velkommen til en fin søndag i juni.

 

Inger Birkeland Slågedal

Birkenes Bygdemuseum

 

________________

Brukerskapt