Forsinkelse – det er brukt feil materialer på den gamle Mollestadbrua

 

Som BA meldte sist uke, var feiringa av ferdig renovering av den gamle Mollestadbrua planlagt å skje fredag 5. juli. Men sånn blir det ikke.

Alt trevirke oppe på brua er av feil kvalitet. Mye av det er allerede lagt. Dette må nå fjernes, og legges på nytt med materialer av riktig kvalitet.

Dette vil bety uker med forsinkelse til brua er ferdig og kan gjenåpnes for ferdsel.

Det er entreprenør Trescon som har hatt med bestillinga av materialene. Men topp impregneringsklasse A, som var ment å brukes på brua, var ikke det som ble levert.

– Det har seg sånn at dette ble oppdaget for sent, forteller enhetsleder Øyvind Raen i Birkenes kommune til BA.

Tydeligvis har arbeidet med konstruksjon og legging av toppdekke kommet langt, før det ble oppdaget at de impregnerte materialene var av feil kvalitet. Nå må alt dette fjernes, og legges på ny med materialer av beste kvalitet. Dette for å være så sikker som mulig på at brua ikke trenger ny renovering på lang tid.

BA sitter på dokumentasjon som viser at leverandøren allerede i februar informerte om at de ikke kunne levere materialer i impregneringsklasse A. Dermed synes det uklart om det har skjedd ei feil bestilling eller feil levering.

–  Leveransen er ikke lagervare. Jeg vet ikke når den kommer. Men det vil nok ta minst fire-fem uker før det kommer på plass, sier Raen.

– Her er det rett og slett en feil. Entreprenøren har beklaget. Og de strekker seg langt.

Enhetsleder Raen er klar på at det som har skjedd ligger utenfor kommunens økonomiske ansvar.

BA har hatt kontakt med både entreprenør Trescon og leverandøren av materialene. Ingen har ønska å kommentere saken.

Nå er det uklart når bygdefolket kan ha sin fest for å markere at den gamle Mollestadbrua fra 1912 er ferdig renovert.