Fengende storband og masse sjarme og glimt i øyet

STORBANDET GJENNOM HISTORIEN. Med bronselurer som instrumenter viste Storbandet at de hadde en viktig plass i musikkhistorien langt tilbake i tid.

Publikum fikk akkurat det de var ute etter under Storbandets konsert fredag. Nær to og en halv time med fengende låter, dyktige solister og en sprudlende Geir Knutson.

På grunn av dårlig vær ble konserten med Birkeland Storband flyttet fra Tobias Jorde til folkehøyskolen, men her kjente absolutt publikum sin besøkelsestid.

FULLSATT: En fullsatt sal fikk servert et flott og variert program.

Folk strømmet på og fylte gymsalen, flere stoler måtte settes inn slik at tett på 400 fylte alle setene når bandets leder Geir Knutson åpnet konserten.

Selv spøkte han med at han bare hadde ventet den nærmeste familien, men da han hadde foretatt en rask håndsopprekning kunne han se at det ikke bare var birkenesinger i salen. Det var en stor delegasjon som hadde tatt turen fra Lillesand, i tillegg til en og annen fra Grimstad og Kristiansand, ja til og med noen fra Bærum og Haugesund hadde funnet veien til konserten.

STØDIG. Geir Knutson hadde en stødig hånd over konserten.

Dagens røde tråd var jubileer, og vi fikk vært innom jubileer både for Glenn Miller, Ian Fleming og Gabriel Scott.

VARIERT. Gjennom nærmere to og en halv time fikk Birkeland Storband, med hjelp av dyktige solister glede en fullsatt sal med varierte låter fra musikkhistoriens arkiv.

I tillegg ville Geir og Storbandet gjerne vise at Storbandet alltid hadde vært med, og publikum fikk se flere innslag hentet fra både steinalder og bronsealder hvor, etter Geirs utsagn, Storbandet også hadde satt sine spor i musikkhistorien. Da måtte trompet og deres vanlige instrumenter erstattes av trestokker og bronselurer.

TIDLIG MUSIKKHISTORIEN. Med trestokker som instrumenter viste Storbandet musikkhistorie fra steinalderen.

Det var flere solister som fikk bidra til Storbandets musikk, deriblant Tor Flaa, Erik Herje, Jenny Therese Imenes og til manges store overraskelse Arvid Falander.

OVERRASKELSE. At Arvid Falander skulle synge, overrasket mange. Han sang «Alle kluter til», Ole Ellefsæters slager fra Grenoble OL i 1968, til trampeklapp og stor jubel.

Arvid sa like før konsertstart at dette var noe han aldri hadde gjort før, og var naturlig nok ganske spent på mottagelsen. Arvid ble presentert som skisamler og bygdekjendis, og det vanket trampeklapp når han tro til med «Alle kluter til», Ole Ellefsæters stor hit fra OL i Grenoble i 1968.

ERFAREN. Erik Herje har bidratt med Storbandet i 22 år, og er en kjær bidragsyter for bandet.

Erik Herje har med sin stemme bidratt som solist for Storbandet i 22 år, og han og storbandet kler hverandre veldig godt. Han var selvskreven også i år, og bidro med «Fly me to the moon» og «Mack the knife», sanger som er udødeliggjort av henholdsvis Frank Sinatra og Louis Armstrong, blant flere.

DREVEN. Tor Flaa er musikklegende i Lillesand, og han gledet mange både med stemme og med trompetspill.

Tor Flaa gledet også publikum med flere sang- og trompetnumre. Tor har ved tre anledninger mottatt kulturprisen, og må ses som en musikklegende i Lillesand. Selv om han er født og oppvokst i Lillesand fikk han anledning av Geir til å forsvare Flaa-navnet sitt, og trekke lange linjer tilbake til Flaa, gjennom flere generasjoner. Han varmet publikum med flere fengende numre som, Basin Street Blues og velkjente Down by the riverside.

OL-SANGEN. Jenny Therese Imenes fremførte Sissel Kyrkjebøs «Se ilden lyse», kjent fra Lillehammer-OL 1994.

Jenny Therese Imenes var også et meget populært innslag, og det vakte stor begeistring i salen når hun fremførte «Se ilde lyse» Sissel Kyrkjebøs sang fra Lillehammer-OL i 1994.


ALLSIDIG ORDFØRER. Arild Windsland kom rett fra åpningen «Padda-huset» på Søre Herefoss til Storbandets konsert.

Tror absolutt det er innafor å hevde at alle de fremmøtte fikk akkurat den musikkopplevelsen de ønsket. Storbandet leverte en lang rekke fengende låter med solid trøkk, som representerte bandets historie, ja ikke bare det, men og det meste av menneskehetens historie, ifølge Geir selv.

– Dette er ikke bare en konsert, her får du folkeopplysning også, slo han fast.

Vi må også få berømme Geir for å binde sammen et meget godt program med en løs og ledig tone, som veldig ofte fremkalte smil og latter hos publikum.  Han har en stødig hånd over det musikalske og en uhøytidelig nærhet og kjennskap publikum, som virkelig setter sitt preg på opplevelsen.