– Drømmeåpning av Trotto-huken

SNORKLIPPING. Leif Sakariassen klipper snora. Til venstre Trygve Løland styremedlem i LOT, til høyre Reidun S. Forbes, leder i LOT. (Foto: Anita Breivold)

Drømmen var en gapahuk ved Trotto-hytta på Mosfjellheia i Birkenes. Nå er den blitt virkelighet. Sist søndag ble denne flotte drømmen offisielt åpnet.

Det var 37 turentusiaster mellom 2 og 87 år som ankom Trotto-hytta på åpningsdagen søndag. Værgudene spilte på lag under hele seremonien. Men på hjemveien ble noen av oss skikkelig dusjet av et overraskende styrtregn.

Snorklipping, selvfølgelig

Snorklipping må til når man skal erklære Trotto-huken for åpnet. Dette ble gjort av gapahuk-laftemester Leif Sakariassen. Til en enkel seljefløytefanfare av Gaute på 5 år, og friskt trompetspill av Magne Bue, ble Trotto-huken høytidelig åpnet. Tilstede var skuelystne og Trotto-glade turister, samt de som har bidratt mest til at huken ble virkelighet. En stor takk rettes – i tillegg til laftemester Leif Sakariassen – til Erling Risøy, lafte-assistent, Bjarne Kylland, for transport og kroppsarbeid, samt fra styret Trygve Løland og Jostein Gunnufsen, som også bidro med muskelarbeid. Vidsyn og utsikt fra huken venter nå kommende besøkende.

Spesialtransport

Bjarne Kylland hadde fått et litt annerledes transportoppdrag denne dagen. Sekshjulingen var lastet med ei stor kasse med litt skjørt og verdifullt innhold; ei stor marsipankake, med bilde av Trotto-huken og arbeidsgjengen.

KAKA. Kake med spiselig bilde. (Foto: Anita Breivold)

Det var ikke en smule igjen etter at alle fremmøtte hadde fått et stykke hver. Kaffe ble også servert, kokt på bålpanna foran huken.

Ta turen davel!

Trotto-huken er til allmenn benyttelse. Turgåere kan fritt bruke den, og ved finnes i ei nylaget vedkasse ved skjulet. En liten sum kan vippses ved bruk av ved. Så må turfolket selv sørge for trygg bruk og ha vann for slukking tilgjengelig. Parkering ved Tjønntveit eller Heimdal. LOT ønsker velkommen til et nytt og flott turmål på Heimdalsheia.

 

Anita Breivold, LOT

 

_________________

Brukerskapt