Martin valgte IBU Cup foran junior-VM

KJEMPER OM IBU-KULER. BIL-skiskytter Martin Uldal har muligheten til å sikre seg tre IBU-kuler (pokaler). Derfor blir det tur til Canada og IBU Cup i stedet for Kazakhstan og junior-VM på juniorlandslagsløperen. (Foto: Atle Uldal)

Birkenes ILs og juniorlandslagets skiskyttertalent Martin Uldal hadde et luksusproblem etter helgas IBU-kvalik på Østlandet.

Der ble det nemlig to seire på to forsøk på birkelandsgutten, som dermed tok tilbake plassen på det norske IBU Cup-laget som han mista etter svake resultater i EM.

– Det funka rett og slett bra. Jeg følte for første gang på ei stund at jeg klarte å gå tre gode runder og en bra sisterunde. Jeg har vel følt meg bra på skyting ei stund, men kanskje ikke fått det helt til, men nå klaffa det, sier Uldal til Birkenesavisa etter seirene i KM-sprintene på Østre Toten lørdag og Fetsund søndag. Som en ekstra gulrot til de nest beste hadde skiskytterforbundet lagt inn kvalik til de to siste rundene i IBU Cup i de to kretsmesterskapene, noe som trakk store deler av norgeseliten til Karidalen på Toten og Hvaltjern på Fet. Med seier begge dager, i utklassingstil lørdag, var birkenesjunioren selvskreven på det norske laget til de to siste rundene i IBU Cup i Canada. Det var bare dét at den siste av de to IBU-rundene kolliderer med junior-VM i Kazakhstan.

– Jeg har egentlig helt mot IBU lenge, men når det nærmer seg VM, er jeg ikke så sikker lenger, sa stortalentet til Birkenesavisa søndag kveld. Mandag formiddag hadde han bestemt seg.

– Det blir IBU. Jeg har muligheten til å vinne tre IBU-kuler, og det er veldig motiverende. På jaktstart og supersprint er jeg nummer tre, ikke langt bak lederne, og fellesstartcupen leder jeg, forklarer Martin, som hadde som sitt store mål for sesongen å gå seg inn på IBU Cup-laget. Den målsettinga delte han med storebror Espen, som viste god formstigning i siste norgescuprunde. Derfor hadde også han ambisjoner om å kjempe om en plass på IBU Cup-laget som skal til Canada. Men med 18. plass på Toten og 5. plass i Fetsund gikk IBU-toget uten 25-åringen, som nå satser alt på en best mulig sammenlagtplassering i norgescupen. Første sjanse er i Tromsø om halvannen uke. Vi tar med at BIL-løperen Johannes Kolstad Lie gikk inn til 3. plass i 18-årsklassen på Østre Toten lørdag.