Bjørn Olav setter stor pris på engasjementet i bygda

 

The Voice-sirkuset ruller videre, og er kommet inn i duellrundene. I kveld kan vi igjen se Bjørn Olav Ehn Hartvigsen i aksjon på scenen i den kjente sangkonkurransen på TV2.

Det er nå drøye to måneder siden Bjørn Olav sjarmerte mentorer og TV-publikum med Billy Joels «Lullabye – Goodnight my angel». Samtlige mentorer ble rørt av Bjørn Olavs sang til sine to sønner Leander (5) og Emmet (3), og birkenesingen fikk luksusproblemet med å velge blant alle fire mentorene til veien videre. Valget falt raskt på Ina Wroldsen, og i dag er det altså to av hennes utvalgte som skal duellere om videre deltagelse i sangprogrammet – Norges beste stemme.

I kveld skal han synge en duett sammen med 25-årige Thea Helen Dalen fra Nannestad.

Kveldens duell ble spilt inn for noen måneder siden, og Bjørn Olav har måttet holde på hemmeligheten om hvordan det gikk. Svaret får vi andre i kveld.

Hele musikkeventyret starta i fjor sommer med 1000 personer som hadde en drøm om å få være med i det populære sangprogrammet. Det var et meget trangt nåløye, og Bjørn Olav måtte gjennom flere runder før det ble klart at han ble en av de 80 som ble plukket ut til å være med på den første auditionrunden. Etter første runde, og mentorene hadde funnet sine utvalgte var de nede i 50 personer som skulle videre i duellrunden.

En stor låt

BA tok en prat med Bjørn Olav i forkant av fredagens TV-sending, og lar han fortelle litt om hans opplevelser det populære programmet.

Det var mentor Ina Wroldsen som noen uker før TV-innspillingen valgt både sang, og duettpartner.

– Da Ina gav oss låta, tenkte jeg med en gang at dette er en stor låt, og ble derfor litt skeptisk, men så liker jeg jo store låter også, ler han.

– Men så fikk vi prøvd oss litt, og oppdaget at det gikk fint, og at vi fant en god match i duellen. Jeg jobbet mye sammen med Thea Helen frem mot duellen vår, og vi fant bokstavelig talt en god tone, og ble godt kjent, sier han.

Få frem følelser

– Jeg har sunget mange duetter tidligere, og er glad i det. Skal en duett bli god kreves det at vi blir kjent. Musikk handler om følelser, og få frem det. Det holder ikke bare å kunne låta. Vi synger til hverandre, og åpner oss for hverandre. Da låter det ekte, sier han.

– Den største forskjellen med The Voice sammenligna med mine tidligere opptredener er nok tida. Jeg er vant til sceneopptredener, men vanligvis får du lengre tid og kan skape et forhold til publikummet ditt. Det kreves mye når man i løpet av to minutter skal rekke å skape et forhold til publikum. Da handler det om å gjøre mest mulig ut av øyeblikket, og slutte å tenke på alt rundt. Jeg har drømt om dette lenge, og nå dreier det seg mest om å stenge ute alt, og fokusere på formidlinga av låta, låter det fra Bjørn Olav.

Lokal støtte og engasjement

Bjørn Olav setter stor pris på det lokale engasjementet, fra familier, venner, ja hele bygda.

– Jeg har hatt en stor heiagjeng med meg hver gang. Det er nesten flaut, tror nesten at venner og familie har fylt opp en fjerdedel av salen. Birkenesgjengen står for mye jubel og skriking. Gjengen har markert seg godt, og blir lagt merke til av produsenten, som gjerne viser de frem.

Blir godt kjent

Duellantene tilbragte mye tid sammen med øving, og innspilling. Det ble også mye tid sammen med de øvrige sangerne.

– Det blir jo fort et miljø blant oss sangere. Vi bor på samme hotell gjerne 4-5 dager om gangen. Vi spiser middag samme, og det er en del dødtid som gjør at vi tilbringer mye tid sammen, forteller han.

– Det er interessant å få et innblikk i den verdenen. Det å se hvordan dette sirkuset fungerer, samtidig som man blir kjent med, og lærer av de andre. Det er jo drevne folk alle sammen. 9 av 10 av de er utøvende musikere, forteller Bjørn Olav.

Alt legges til rette

– Det er et vanvittig apparat rundt deg der inne. Et stort management som vil deg vel. De varter deg opp. Alt blir lagt til rette for deg, og de pusher deg i riktig retning. Når det i tillegg er lydfolk og band i verdensklasse, så er det et rent eventyr å være med på.

– Det legges til rette for din beste sceneopplevelse, og det har jeg absolutt fått, slår han fast.

– Scenen gir mersmak, samtidig er det en balansegang. Jeg er hjemmekjær, og det kan være tungt å være lenge vekke fra familie og bygda, innrømmer han.

Hektisk

Det er en hektisk periode for Bjørn Olav, og han har ikke problem med å fylle dagene. Han har en 60 prosent stilling i LiBiR som farlig avfall ansvarlig. I tillegg har han begynt som sanglærer på Kulturskolen i en 50 prosent stilling. Her har han ansvar for alle sangelevene fra Lillesand og Birkenes, samt for Blikkbåks-bandet. Utover det klarer han også presse inn noen oppdrag som frilans-musiker. Frilansjobben dreier seg om sangoppdrag kveld og helger på for eksempel konserter og i bryllup. Han prioriterer også tid til å skrive ny musikk.

Vi vil nok få høre mer fra den kanten i tiden fremover, også utenom The Voice.

– Jeg har en 5-års plan, som jeg ikke skal røpe så mye om ennå. Først handler det om å komme så langt som mulig i «The Voice», men det skal ikke stoppe der, avsluttter Bjørn Olav.