Birkenesvennen Dag Erik Pedersen (64) er død

Birkenesvenn, tidligere sykkelproff, og kjent og kjær programlederen på NRK, er gått bort. Han døde i sitt hjem i Helgeroa mandag kveld, opplyser familien til NRK. Nylig besøkte han bygda og sin gode venn og mentor Gunnar Høygilt. Dag Erik Pedersen skulle vært konferansier på 100-årsjubileet til Birkenes IL i november.

For kun tre uker siden besøkte Dag Erik Pedersen bygda, der BA også traff sykkellegenden sammen med sin gamle trener og mentor Gunnar Høygilt. Da var han i full gang med å se på regien han hadde sammen med Birkenes IL, om å lede den store idrettsfesten i november.

Gunnar Høygilt, som kjente Pedersen siden han var 15 år, mottok beskjeden med sjokk.

– Dette var en fryktelig vond beskjed å få. Vi her heime fikk beskjeden i går kveld. Jeg er i sjokk, og må klype meg i armen for å sjekke om dette ikke er en vond drøm, forteller han til BA.

Dag Erik Pedersen vant 43 proffritt i karrieren sin, og en rekke andre ritt som amatør. Det var i Birkenes IL han fikk sitt store gjennombrudd, før han ble proff i Italia. Etter idrettskarrieren ble han en folkekjær programleder hos NRK, ikke minst av «Mesternes Mester». Programmet ledet han i 12 år. I tillegg ledet han sendinger fra en rekke store internasjonale idrettsarrangement.