Alt klart for sterkt utvida åpningstider på butikken på Herefoss

UTVIDER ÅPNINGSTIDENE. Fra lørdag 25. mai er det mulig å handle selvbetjent på Snarkjøp Herefoss, utover de ordinære åpningstidene. Eier Randi Skretteberg forventer økning i handelen.

Lørdag 25. mai kan Randi Skretteberg ved Snarkjøp Herefoss ønske velkommen til sterkt utvida åpningstider på bygdas butikk.

Helt døgnåpent vil det ikke være. Alt er lagt til rette for at butikken kan holde åpent 24 timer i døgnet, men grunnet at hun bør være tilgjengelig for service og bistand via telefon har Randi valgt å satse på å ha åpningstid fra 06-23 hver dag, også lørdag, søndager og helligdager. Det håper hun vil dekke de aller fleste sine behov.

– Jeg forventer at det vil dekke behovet folk har for å handle utenfor normal arbeidstid. Jeg håper også at flere av de som passerer her på vei til hytta nå slipper å haste av sted for å rekke butikken, men kan ta det med ro, og handle når det passer.

– Jeg får frigjort egen tid. Jeg vil være tilgjengelig ved behov i lengre tid enn tidligere, men jeg trenger ikke være knyttet opp til å være i butikken, jeg kan løse flere ting på telefon, sier Randi.

Den første ilddåpen på det nye systemet er altså lørdag 25. mai. Randi håper flest mulig kommer innom denne lørdagen slik at de får prøvd ut systemene.

De siste ukene har det blitt installert hele 27 kameraer i butikken. Disse kameraene kan brukes som overvåking, men like viktig er kommunikasjonen man kan ha med kundene via dem. I tillegg er det kommet på plass en innlogging ved inngangsdøra. Vil man inn i butikken etter ordinær åpningstid (09-16) registrerer man seg ved hjelp av bankkortet, og man blir sluppet inn i butikken. Varer som krever aldersgrenser får egne låser som krever godkjenning før man får tilgang. En egen infotavle vil forklare kunden hvordan de skal få handlet og betalt. I tillegg vil som nevnt Randi være tilgjengelig på telefon for veiledning.

– Jeg får inntrykk av at dette gleder folk seg til, og de forventer at det blir praktisk og greit. Om man plutselig får uventet søndagsbesøk, og vil ha noe å by på, er det bare å svinge innom butikken.

Investeringen i det nye systemet ligger på rundt en million kroner. Hun ser det som en viktig investering og håper og tror at investeringa vil føre til økt omsetting.

– Jeg har fått noen midler fra Merkur og fra det regionale næringsfondet, likevel er det en kjempestor investering for meg. Jeg ser det som veldig viktig å følge med i utviklinga, og jeg tror fremtida er døgnåpne butikker, – spesielt i distriktene, sier hun.

Randi kom med et lite varselrop i fjor høst. Omsetninga var lav og hun fryktet for fremtida. Nå har hun hatt en positiv utvikling og er takknemlig for det.

– Jeg tror folk fikk øynene opp for at det er viktig å bruke butikken. Det setter jeg veldig pris på, avslutter hun, og ønsker velkommen til butikken, enten hun er der, eller den er ubetjent.