– Lever det gode liv som singel!

 

Malin Aaboen Vik

 

Foreldre:

Kai Egil Vik og Heidi Aaboen

 

Sivilstatus:

Lever det gode liv som singel!

 

Hvor bor du nå?

Jeg bor i en by som heter Gold Coast på østkysten i Australia. Byen er den sjette største i landet, med omkring 600.000 innbyggere. Her kan du oppleve skikkelig australsk «laidback» livsstil fra surfing i soloppgang, morgentur på de hvite sandstrendene, flott tropisk natur og byliv med cafeer og nattklubber. En by med mye variasjon!

Hva jobber eller driver du med i Australia?

Jeg tar en bachelor-grad ved Griffith University her i Gold Coast. Jeg tar en grad i business med double major (det samme som to bachelor grader) i marketing og management. I mars starter jeg på mitt siste år og jeg er ferdig i oktober. Planen videre er å søke på jobber, og så kanskje ta en mastergrad her senere. Skolen har gått veldig bra, og jeg har ikke angret ett sekund på at jeg valgte å ta utdanninga mi på andre siden av kloden! Studiet krever en del lesing og er ganske intensivt når det først står på, men når jeg får tid liker jeg å stå opp tidlig for å spasere ned til stranda for å se soloppgangen – eller titte litt på surfere. Ettersom staten jeg bor i, Queensland, er kjent som «the sunshine state», ligger jeg fort en del timer på stranden eller ved bassenget til leiligheten min. Når ettermiddagen kommer hender det at vi samles en gjeng med venner til BBQ på stranda og spiller volleyball.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Jeg flytta fra Birkenes siste gang i starten av 2022, og har bodd på Birkeland så og si hele livet mitt. Mitt barndomshjem er på Stykket på Flakk, helt i toppen av en forferdelig bratt bakke.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg har bodd ett år i Oslo, på St. Hanshaugen, der jeg hadde ett friår etter videregående. Dette var midt i verste Corona-tiden, så jeg fikk dessverre ikke oppleve det beste av Oslo, tror jeg. I 2017/2018 hadde jeg ett år som utvekslingsstudent i Australia, også i Gold Coast der jeg bor nå. Her gikk jeg på High School i ett år som tilsvarte 2. klasse på videregående. Her fikk jeg oppleve hvor forskjellig skolesystemet i Norge og Australia er, med både skoleuniform, normer og regler og ungdomskultur. Det var dette året jeg fant ut at Australia virkelig var noe for meg, og at jeg før eller senere måtte komme tilbake.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg flytta fra Birkeland av den enkle grunn av at jeg måtte ta en utdanning. Birkeland har nok alltid vært litt for lite for meg, og jeg har alltid trivdes godt i varmen og på plasser der man har flere muligheter og ting er lettere tilgjengelig.

Har du noen minner fra Birkenes?

Birkeland som ung syntes jeg har vært helt fantastisk! Jeg har så mange gode minner både med venner, skolen, fotball og klubben. Jeg husker jo alltid alle somrene jeg har brukt med venner der vi samlet oss på IP (idrettsplassen) og kunne spille fotball hele dagen før vi ble lei og måtte sykle ned til fossen eller Berse for å bade. Det hendte også at vi tok et pitstop innom Storkiosken for å kjøpe oss en soft-is hver i varmen. Hjemme hos oss på Flakk kunne det ofte bli skikkelig varmt i solsteika, og det ble fort et samlingspunkt for venner der døra alltid stod åpen. Med kun et steinkast ned til fossen, kunne jeg fint ligge på midtfjellet i flere timer og sole meg.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Jeg har satt veldig pris på idrettslaget og da spesielt fotballen. Jeg begynte på fotball i 2. klasse på barneskolen – og sluttet da jeg reiste til Australia, da jeg gikk på videregående. I alle de åra jeg var involvert, har det alltid vært så mye dyktige folk som har stått på for at vi skulle ha det så bra og gøy som mulig. Vi reiste på fantastiske turer rundt i Norge og fotballcuper i Danmark på sommeren, som selvfølgelig alltid var en stor høydare! Trenere og idrettslaget setter av så mye av tiden sin for at barn og unge skal ha en arena de kan trives i, og det er veldig beundringsverdig. Selv om jeg aldri ble en proff fotballspiller, ville jeg aldri vært foruten samholdet og minnene fra Birkenes IL.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

Jeg tror kanskje ikke alle unge finner sin plass i fotball eller håndball. Så kanskje noen andre eller flere tilbud som unge kan benytte seg av uten å måtte reise til Kristiansand eller andre byer kunne vært bra. Ellers så tror jeg det hadde vært gøy å bruke Tobias Jorde enda mer. Kanskje hatt litt samme konsept som de har på brygga i Kristiansand på sommeren, med live-musikk og konserter.

Har du fortsatt familie og venner her?

Jeg har fortsatt både venner og familie som bor på Birkeland.

Når besøkte du heimbygda sist?

Jeg besøkte Birkeland sist sommer, og planlegger en tur igjen nå til sommeren.