– Jeg hadde et veldig fint klassetrinn

 

Helle Høygilt

 

Foreldre:
Hilde Røyseland Høygilt og Gunnar Høygilt

Sivilstatus:
Singel

 

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Jeg jobber nå i barnehage på Romsås i Oslo. Jeg har nettopp bestått bacheloroppgave i psykologisk helsearbeid, ved Oslo nye Høyskole. Jeg har alltid hatt veldig lyst til å jobbe med barn og unge og være med å hjelpe de som strever litt ekstra. Så håper på å kunne finne en jobb der jeg får lov til å bidra til en fin hverdag for barn og unge.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Jeg er oppvokst på Tveide og flyttet derfra høsten 2017, etter fullført VGS i Lillesand.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg flyttet først til Porsgrunn, her begynte jeg på Sonans og hadde en plan om å begynne på høyskolen der. Jeg fikk meg på dette året en jobb i Narvesen, noe jeg trives godt med. Jeg ble her anbefalt å ta Reitan Convenience sitt Talentprogram, dette startet jeg i januar 2019. Dette programmet er ment for at selgere skal tilegne seg kunnskapen som trengs for å drive egen butikk. Fra 2020 og frem til 2022 bodde jeg i Larvik og var butikksjef i Narvesen i Porsgrunn, jeg var også i 2022 midlertidig driver til en Narvesen i Larvik sentrum. Høsten 2022 var jeg klar for noe nytt og valgte derfor å flytte til Oslo.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg har alltid sett for meg at det å ha noen år vekke fra Birkeland kan være fint, enten om det er via studier eller andre jobber.

Har du noen minner fra Birkenes?

Ungdomsårene mine på Birkeland, og Valstrand skole er de årene jeg ser tilbake til som noen av mine beste på Birkeland. Jeg hadde et veldig fint klassetrinn som jeg fikk oppleve masse fint sammen med.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Selv om Birkeland bare er en liten bygd, så legger den til rette for at alle barn og unge skal kunne ha noe gå til utenom skolen, både innenfor idrett, musikk og andre tilbud. Det at alle har mulighet til å ha noe å gå til, å kunne kjenne på en følelse av felleskap er veldig fint.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

Jeg skulle ønske at bygda i sin helhet var mer inkluderende og aksepterende overfor hverandre.

Har du fortsatt familie og venner her?

Nesten hele familien min er bosatt på Birkeland og jeg har også noen av mine bestevenner der.

Når besøkte du heimbygda sist?

Jeg var hjemme og feiret jul og nyttår.