– Vi bringer håp

FASTEAKSJON. Det er klart for den årlige fasteaksjonen i regi av Kirkens Nødhjelp. Her lokalt består komitéen av Gunvor Hofseth, Torill Farstad Dahl, Gunnar Birkeland og Wenche Stoveland. Sistnevnte var ikke til stede da bildet ble tatt.

Sammen med menigheter over hele landet, gjør frivillige i Birkenes seg klare for innsamling til Kirkens Nødhjelps årlige fasteaksjon. Tirsdag 28. mars gjennomfører Birkenes menighet bøsseaksjon. Frivillige i menighetene i hele landet samler inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden, og gir håp der nøden er størst.

Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å redde liv i akutte kriser og forandre liv på sikt. Takket være innsamlede midler, blant annet fra fjorårets fasteaksjon – I Birkenes samlet vi inn 92 737 kroner – hadde Kirkens Nødhjelp mulighet til å gi akutt nødhjelp til flyktninger da krigen brøt ut i Ukraina for over et år siden. I Syria gir Kirkens Nødhjelp katastroferespons til jordskjelvrammede i form av mat, vann, hygieneartikler og tepper. Samarbeid med lokale partnere muliggjør rask respons når kriser og katastrofer inntreffer.

Fasteaksjonen bidrar til at Kirkens Nødhjelp også kan forandre liv på sikt. Årets aksjon har tittelen «Håp i en dråpe vann». Vann gir håp og positive ringvirkninger for enkeltmennesker og lokalsamfunn. Med en brønn på landsbygda i Tanzania får jenter, som ellers ville gått store avstander for å hente vann til familien sin, mulighet til å gå på skole og få utdanning. Tilgang til rent vann fører til færre vannbårne sykdommer, og gir bedre helse. Smarte dryppsystemer gir bønder i Tanzania og Malawi mulighet til å tredoble inntektene sine, og dermed stå bedre rustet mot klimaendringer.

– Gjennom Fasteaksjonen er vi med på å gi håp og forandring for mennesker som trenger det mest. Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp handlingsrommet som trengs for å redde og forandre liv. Vi håper bøssebærerne blir tatt godt imot, sier sogneprest Torill Farstad Dahl. Hun utgjør den lokale aksjonskomiteen sammen med Gunvor Hofseth, Gunnar Birkeland og Wenche Stoveland.

Dersom du foretrekker det, kan du selvsagt benytte Vipps, til nummer 2426.

 

Torill Farstad Dahl

Fasteaksjonen Birkeland

 

_______________

Brukerskapt