Veldig røde tall på butikken på Herefoss – frykter snarlig nedleggelse

FRYKTER SNARLIG NEDLEGGELSE. Randi Skretteberg har drevet Herefoss Handel siden årsskiftet. Hun ser at bedriften går en usikker fremtid i møte, og vil bevisstgjøre lokalbefolkningen og utfordringene, og ber dem om litt drahjelp.

Randi Skretteberg i Herefoss Handel innkalte til møte mandag denne uka for å fortelle om utfordringene for nærbutikken på Herefoss.

Det var en fullsatt kafé i butikkbygget som fikk høre om utfordringene butikken har. Randi overtok driften av butikken på nyåret. På møtet kunne hun fortelle at butikken ikke ville overleve uten økt omsetning.

Bevisstgjøring

– Det handlet om bevisstgjøring. Det er nå eller aldri dessverre. Det er kanskje noen som tror at driften går bra. Det gjør den ikke, det er veldig røde tall. Vi har hatt underskudd siden starten, og om det ikke skjer noe ganske raskt, så er det ikke annet valg enn å legge ned driften, sier hun.

– Jeg var klar over at det ville være stille de første månedene av året, og at handelen ville ta seg opp om sommeren. Nå er sommeren over, og sannheten er at om den stille tida kommer igjen, ja da overlever ikke butikken. Jeg håper på litt drahjelp og dugnadsånd. Jeg forventer ikke at alle handler alt her. Jeg tenker at det handler om å dra lasset sammen. Om alle handler litt gjør det hele forskjellen, utdyper hun.

– Butikken betyr mye for lokalmiljøet på så mange måter. Det handler om tilgjengelighet, trygghet og ikke minst det sosiale. Butikken er ett av bygdas bein. Forsvinner den kan det gi konsekvenser både for boligprisene her, og for skolen, mener hun.

Randi frir samtidig til bygda.

– Når alt dette er sagt så er det en utrolig trivelig jobb, og jeg har blitt kjent med bygda på en fin måte, sier hun, og etterlyser gjerne nye innspill for en drift som passer flere.

– Jeg driver en servicebedrift. Kundene må gjerne fortelle meg om ønskede endringer i vareutvalget eller andre ting, så vil jeg tilpasse det innen rimelighetens grenser, sier hun.