Trippel jubileumsmarkering ved Slettene Bro

SPILTE. Sørlandets spelemannslag og Strøgé spilte folkemusikk ved 10 års markeringa for gjenåpninga av Slettene Bro. Det var samtidig også 100 års jubileum for ungdomslaget, og 20 års jubileum for Strøgé, som ble startet i anledning ungdomslaget 80 års dag.

Lørdag ble det trommet sammen til tredobbel jubileumsfest ved Slettene Bro. Broa ble åpnet for 10 år siden, Spelemannslaget Strøgé feiret 20 års jubileum, og Birkenes Ungdomslag feirer som kjent 100 års jubileum i år.

Slettene Bro var første kjørebro over elva. Den ble satt opp i 1909 i forbindelse med veien til Mosfjellheia. År med forfall endte i en riveanbefaling i 2010. Det igjen førte til at «Venner av Slettene Bro» ble stiftet. I 2012 ble restaureringsarbeidet igangsatt, og i 2013 kunne broa igjen åpnes for gående og tohjulinger.

NOE Å BITE I. Inger B. Slågedal, Britt Ramse, Anne Svendsen og Mariane Sønju Hagestad vartet opp med kaffe og noe å bite i.

Nå er broa flittig brukt, spesielt sammen med turstiene og gapahukene i området. Både Slågedalsbroa og Eriksbu er innlemmet i Venneforeningens satsingsområder.

MUSIKK I SOLA. De fremmøtte fikk nyte god musikk i sola.

Folkemusikk stod i sentrum da Sørlandets spelemannslag og Strøgé spilte masurka, reinlendere, valser og pols, og det ble en koselig musikalsk stund for i underkant av 50 fremmøtte på vestsida av broa denne lørdags ettermiddagen.