– Tårnagenter på oppdrag i kirka

HØYTIDELIG. Den store, gamle bibelen ble funnet. Det var høytidelig å bla i den før den kom tilbake på alteret.

Helga 10.-11. juni fikk 3. klassingene denne invitasjon til Birkenes kirke: «Kirkeskattene er borte! Vi trenger hjelp av DEG for å løse mysteriet og finne dem igjen!»

Det ble en spennende samling lørdag ettermiddag. Oppdragsgiver var menighetspedagog Janna Risdal Ånesland, med tre gode assistenter fra 7. klasse, og Inger Therese Woie med ansvar for maten. Det viste seg etter hvert at også kirketjeneren og en pensjonnert politimann med sin pensjonserte politihund var med i opplegget.

Skattene som mangla var både alterbibelen, en stor lysestake, dåpsfatet og nattverdskalken. Det var mange oppgaver som måtte løses for å finne ut hvor hver ting var gjemt. Agentene måtte lete både på prekestolen, bak orgelet og rundt i kirkerommet.

Etter løst oppdrag kom Arvid Falander på besøk. Han fortalte om hvordan det var å være politi og skulle finne ting som var blitt borte. Det viktigste og mest spesielle i jobben var å finne folk som hadde gått seg bort. Da hadde han god hjelp av hunden Joker. Både Arvid og Joker er pensjonert, men hadde ikke glemt jobben. Ute ved gapahuken fikk vi se at Joker er veldig lydig. Han fulgte tett med Arvid, og tok i mot kommandoer. På ordet «søk» klarte han raskt å finne en mynt som lå gjemt i gresset, takket være en utrolig gode luktesans.

Tilbake i kirka etter en matbit, var det nye oppgaver. Det mest spennende var å bli med kirketjener Harald Birkenes opp i tårnet til kirkeklokkene. Alle fikk lov å dra i tauet som brukes til å slå ni slag på slutten av gudstjenesten. Harald fortalte om reglene for ringing med klokkene før gudstjenestene, og kiming ved de store høytidene; jul, påske og pinse.

På gudstjenesten søndag fikk tårnagentene bok av presten Torill Farstad Dahl, og ble med på kirkekaffe med saft og kaker ved gapahuken etterpå. Det ble en flott avslutning på et spennende og lærerikt opplegg.

 

Anne Kari Birkeland

Givertjenesten

Birkenes Menighet

 

______________

Brukerskapt