Tallal triksa poengene i havn

SEIERSJUBEL. Juniorkvartetten Eivind Flaa (fra høyre), Lukas Stordal (nr 5), Jonas Hauge og Tallal Tareg Mohamed jubler over sistnevntes spektakulære vinnermål på overtid. Håkon Suggelia (til venstre) ser ganske fornøyd ut, han også.

Med et spektakulært brassespark på overtid sørga Tallal Tareg Mohamed for at BIL-gutta tok sin 14. seier av 15 mulige i årets 5. divisjon.

– Jeg så bare ballen i lufta, så prøvde jeg, gliser 17-åringen etter å ha avgjort bataljen mot Kvinesdal på akrobatisk vis fire minutter ut i tilleggstida i Birkenesparken lørdag ettermiddag.

LOVENDE. 17 år gamle Tallal Tareg Mohamed var bevegelig og god og skapte mye trøbbel for Kvinesdal-forsvaret i sin første seniorkamp på hjemmebane.

Den talentfulle junioren satte også inn utligningsmålet kvarteret i forveien. Med dét fullførte han en sterk opphenting fra hvittrøyenes side. Det var nemlig gjestene som tok føringa i kampen og leda 0-1 til pause. Allerede etter tre minutters spill måtte BIL-keeper Einar Ytrehus vise sin klasse med en dobbeltredning på en gedigen Kvinesdal-sjanse. 0-1-målet var han imidlertid sjanseløs på; skuddet fra Thomas Skjekkeland Mykstu fra 17 meter gikk innom et BIL-bein og endra retning for så å trille inn ved motsatt stolpe. BILs superspiss Eivind Flaa var som vanlig en konstant trussel for motstanderens forsvar og hadde et par brukbare sjanser før hvilen uten å få nettkjenning. Omgangen ebba ut med et godt langskudd like over fra en annen god BIL-junior – midtstopper Emil Håkedal Tveite.

Seks gule og ett rødt

Gjestene fra vest åpna friskest også i andre omgang, men BIL-forsvaret med keeper Ytrehus i spissen rydda opp i det som kom. Utover i omgangen overtok birkenesingene mer og mer av banespillet og pressa på for utligning, mens kvindølene tok i bruk både lovlige og ulovlige midler for å stoppe den fremadstormende BIL-armeen. Det resulterte i ikke mindre enn seks gule og ett rødt kort. Forgjeves, skulle det vise seg.

MAKS INNSATS. Eivind Flaa forfølger et framspill og får kasta fram en fot og vippa ballen over Kvinesdal-keeperen, slik at Tallal Tareg Mohamed kan sette inn BILs utligningsmål i åpen goal.

Kvarteret før slutt forfølger Eivind Flaa et framspill og får på mirakuløst vis vippa ballen over en utrusende Kvinesdal-keeper, som bare må se på at Tallal Tareg Mohamed sikrer ballen inn i nettmaskene fra kloss hold. Nå gjør bortelaget det de kan for å få tida til å gå, inklusive et utall spillerbytter, mens hjemmelaget ruller opp det ene angrepet etter det andre, med juniorene Lukas Stordal (16) og A-lagsdebutant Jonas Hauge (17) som gode bidragsytere på hver sin kant. Men hjemmepublikummet holdes på pinebenken helt til det er spilt fire minutter på overtid. Da henter Tallal Tareg Mohamed fram det nevnte kunststykket og sørger for at hvittrøyene nok en gang beholder alle poengene.

Etter planen

BIL-treneren er imidlertid ikke med på at seieren satt langt inne.

– Nei, dette var planlagt. Vi hiver innpå noen unge juniorer som gjør det vanskelig for dem, sier Thom Jarle Thomassen. Han synes tvert imot at seieren var fullt fortjent.

– De (Kvinesdal) er bra, men jeg synes ikke vi har flaks. Det er helt greit at vi vinner.

Men at seieren smakte godt, må han medgi.

– En deilig seier! To mål av Tallal, og det brassesparket er jo bare kjempegøy, smiler BIL-treneren.

Med seieren ligger Birkenes fem poeng foran Tigerberget på toppen av 5. divisjonstabellen. Birkenesingene topper med 42 poeng på 15 kamper, mens Tigerberget har 37 poeng på 14 kamper. Studentlaget har muligheten til å knappe inn forspranget når de møter Vindbjart 3 i Vennesla mandag kveld. Birkenes kan på sin side begynne å forberede seg på et nytt tøft lokalderby borte mot Lillesand kommende lørdag.

KAMPFAKTA

Birkenes – Kvinesdal 2-1 (0-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 0-1 (18) Thomas Skjekkeland Mykstu, 1-1 (75) Tallal Tareg Mohamed, 2-1 (94) Tareg Mohamed

BILs lag (1-4-2-4): E. Ytrehus – E. Wisløff-Ohrvik, E. Håkedal Tveite, K. Suggelia, V. Frigstad – N. Aas, K.A. Suggelia – J. Frigstad, H. Suggelia, E. Flaa, T. Tareg Mohamed. Innbyttere: S. Stavland Ohrvik, T. Ravnåsen Holte, L. Stordal, J. Hauge, J. Sæter Sundtjønn, T. Haugen Bildøy

Dommer: Espen Ringvold, Lillesand fotball

Publikum: Ca. 90