Stemningsfull sommerkveld ved Eriksbu

Venner av Slettene bru og Slogedalsbrua inviterte fredagskvelden på lyrisk aften ved Eriksbu, nedenfor Årdalen. Gjennom dikt fikk lyriker Oddbjørn Aardalen frem latter med tilbakeblikk fra livet sitt. Her ble fremført lokale køntrilåter skrevet av Arne Løland, som sang og spilte sammen med Linda Vehusheia og Vidar Larsen på gitar. Og Sigrun Frøysnes Flaa sang vakre og folkekjære viser.

Rett før seansen begynte, kom folk til fra begge sider av elva. Noen over hengebrua, andre kom gående fra Årdalen. Til slutt ble det folksomt, og mellom 50-60 tilhørere fikk en god time med flotte tekster og sang.

Varmen har preget Sør-Norge de siste dagene. Derfor passet det godt at publikum satt i skyggen og fikk en sval bris.

Arne Løland satte standarden da vi fikk høre hans egne låter, godt hjulpet av Linda Vehusheia sin varme og vakre stemme. Løland hadde også med seg Vidar Larsen på gitar, som gjorde opplevelsen komplett.

Her fikk vi høre «Telemarkskyra», «Frøfora», «Bestefars stall» og flere lokale kjente sanger fra Lølands lange musikkliv.

Så var det Sigrun Frøysnes Flaa sin tur. Med gitar og en stemme som passer ypperlig til viser, ble det et nytt høydepunkt for publikum. Hun fremførte både lokale og mer kjente viser.

– Yndlingsangen til pappaen min som nå er 90 år, er «Kommer nå», og handler om våren som er på vei, fortalte Sigrun før hun spilte den første visa.

Det er Stein Ove Berg som har skrevet teksten til denne.

En av fremføringene til Sigrun var «Teinefossen bru», som passet godt der vi satt ikke langt unna fossen, samtidig som Tovdalselva nærmest stille sang seg nedover sommerkvelden.

Samtlige høstet stor applaus fra et fornøyd publikum.

Siste ut for kvelden var skaumannen og lyrikeren Oddbjørn Aardalen.

Han innledet med å fortelle om seg sjøl, sitt opphav like ved stedet vi var på, og om sitt eget liv som kunstner. Lyrikeren fra Skjerkedalen rett ovenfor Vennesla skuffet ikke sitt publikum.

Gjennom åtte utgitte bøker har han fått mange gode tilbakemeldinger for sine gode fortelleregenskaper og dikt. De gjenspeiler mye av hans liv, der han også siden 8-års alderen har skrevet dagbøker, frem til i dag. De er nå blitt til en del av verkene hans. Disse dagbøkene helt tilbake fra 50-tallet, var det de fremmøtte fikk høre fra i korte og noe lengre dikt.

I de fleste av dikta og fortellingene fra Oddbjørn gjennom 70 år, var det god lun humor som fikk latteren frem i publikum.

I tillegg til diktene hadde karen med røtter fra Årdalen en genuin måte å fremføre sine egne verker på. Han levde seg godt inn i fortellingene..

Lite mygg og knott, fønvinden og skyggen gjorde at det ble en veldig trivelig kveld med lokal sang og fortellinger ved Eriksbu.