Snubla i høstpremieren

NY NETTKJENNING, MEN… BIL-toppscorer Christina Stray Imenes (t.h.), her i aksjon mot Søgne i vårsesongens oppgjør, noterte seg for en ny nettkjenning mot Søgne onsdag kveld. Det var dessverre ikke nok til å sikre poeng.

BIL-damene måtte reise hjem med 3-1-tap da de åpna høstsesongen i 4. divisjon borte mot tabelljumbo Søgne onsdag kveld.

Birkenesdamene, som kom hjem fra treningsleir i Spania søndag kveld, åpna kampen med sjøltillit og så ut til å ta grep om kampen. Så fikk de et uheldig straffespark imot allerede etter tre minutters spill, og dermed forsvant sjøltilliten som dugg for solen.

– Det blir rotete, det blir høye skuldre og mye feil, forteller trener Trond Endresen. Hvittrøyene kjemper seg imidlertid inn i kampen igjen, og får lønn for strevet etter snaue kvarteret når Christina Stray Imenes ekspederer en pen stikkball fra Johanna Fedeler i nettet. Nå er gjestene med i kampen igjen, selv om hjemmelaget ifølge BIL-treneren er et lite hakk bedre fram mot pause.

Gavmildt BIL-forsvar

Andre omgang begynner bra for BIL-damene, som dominerer fullstendig de første 20 minuttene. Så bommer en BIL-forsvarer på et Søgne-framspill, og vertene får en enkel jobb med å trille inn 2-1 forbi en utrusende BIL-keeper. Birkenesingene jakter utligning og er nære på med både Christina Stray Imenes og Kaja Bjelland, men Søgne-keeperen er både dyktig og heldig og holder buret reint. To minutter før full tid lemper Søgne ballen inn i BIL-feltet, keeper er uheldig og glipper ballen over målstreken og fastsetter sluttresultatet til 3-1.

Spennende høst

Seier ville gitt Birkenes god avstand til nedrykksstriden og heng på Våg på 3. plass. I stedet løfter trepoengeren Søgne over nedrykksstreken og gir dem håp om å overleve i divisjonen. Det er kun laget på sisteplass – for øyeblikket Øyestad/Arendal 2 – som rykker ned.

– Ja, det blir en spennende høst, der vi må fighte det vi kan for å klare det, bekrefter Trond Endresen, som har mista fem spillere siden vårsesongen og står igjen med en stall på 13-14 spillere. Søndag kommer den nye tabelljumboen på besøk til Birkenesparken.

– Det blir en kjempeviktig kamp, så her er det bare å brette opp ermene, fastslår BIL-treneren.

KAMPFAKTA

Søgne 1 – Birkenes 1  3-1 (1-1)

Bane: Søgne stadion, naturgress

Mål: 1-0 (3) Emilie Thorsen Erlandsen (str.), 1-1 (14) Christina Stray Imenes, 2-1 (67) Stina Tønnesland Johansen, 3-1 (88) Janne Torkildsen

BILs lag (1-4-3-3): C. Andresen – T. Strigen Reiersølmoen, K. Grødum, K. Lien, M. Mosfjell – K.M. Aamlid Bjelland, S.A. Sørlien, E. Skomedal Kræmer – J. Fedeler, C. Stray Imenes, M.-L. Endresen.

Innbyttere: H. Røstad Matre, R. Svaland Grødum

Dommer: Terje Haugland, Amazon Grimstad FK