Satser på fire representanter

TREFF VED SYKEHJEMMET. Birkenes KrF her representert ved Tom Anders Hartvigsen (4. kandidat, Knut Arild Espegren (2. kandidat) og Ruth Kylland Martinsen (1. kandidat) fikk onsdag denne uka besøk av Kjell Ingolf Ropstad (Stortingsrepresentant og medlem av Energi og miljøkomiteen og Finanskomiteen)

Birkenes KrF satser optimistisk frem mot valget, og tror og håper på fire representanter i kommunestyret etter valget. Onsdag fikk lokallaget besøk av stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad.

– Jeg er glad for at de stiller med ei så sterk liste før valget. Birkenes har alltid vært en god KrF-kommune med god oppslutning, sier Ropstad, som har lagt merke til at det har vært et generasjonsskifte i lokallaget.

– Vi ser at det flere steder er krevende å få folk til å stille opp. Vi har alle mye å gjøre, men det at folk er villig til å stille på lister driver demokratiet videre, legger han til, og tror på et spennende og åpent valg.

Kommunal kontantstøtte

Han forteller at på sentralt hold jobbes det mye med kontantstøtta, som er under konstant press for å reduseres eller fjernes helt.

Ruth Kylland Martinsen forteller at kommunal kontantstøtte er et alternativ lokallaget vil løfte frem for å komplementere den statlige. Dette er spesielt aktuelt dersom regjeringa får gjennomslag for å avvikle kontantstøtte for barn mellom 20 og 23 måneder fra august neste år.

– Det trenger ikke bli så dyrt, og er et alternativ til kommunens støtte til barnehageplass, sier hun og legger til at den kommunale støtten til barnehageplass er om lag 200.000 kroner i året, mens kontantstøtta beløper seg til 7.500 kroner i måneden

– Tid til det viktigste er mottoet for valgkampen, og vi vil legge til rette for valgfrihet. Vi er forskjellige, og familier har varierende behov, sier Ropstad.

Ønsker gjennomgang

Eldretjenesten har de siste årene vært gjennom gradvis omlegging, og vi mener det nå er viktig med en gjennomgang av helheten, for å sikre at alle eldre får tilstrekkelig bistand nå. Tider for omlegging kan gi risiko for at noen kan «falle mellom to stoler». Nå må vi se resultatene av endringene, og hva det gjør.

– Det er og åpenbart at vi må se på vanskelighetene med å praktisk søke om sykehjemsplass. Det er jo åpenbart en feil, for slik skal det ikke være, sier Ruth, og legger til – vi har vedtatte kriterier for hvem som kan søke om sykehjemsplasser og omsorgsboliger, men vi må se på hvordan de blir ivaretatt i praksis.

– Vi vil sikre at tildeling av kommunale tjenester skal i tett samarbeid med søker og pårørende. Det skal sikre at tjenesten blir tilpasset den enkelte, og at pårørendes mulighet til å bidra blir tatt hensyn til, sier hun før hun føyer til flere av satsningsområdene lokallaget ønsker å se på.

– Jeg vil også gjerne si at vi får mye skryt av hjemmetjenesten. De er presset, men gjør en god jobb.

– Vi vil jobbe for at stillingen som demenskoordinator skal økes fra dagens 20 prosent stilling, og vi går inn for å øke bemanning av frivillighetssentralen. Vi vil og jobbe for at kommunen skal tilby BPA (brukerstyrt personlig assistent). Dette er en meget viktig ordning for de som trenger assistanse, for å kunne delta i ulike aktiviteter, lyder det fra førstekandidaten.

– KrF vil jobbe for økende bemanning i sykehjem og i hjemmetjenester, dersom dette blir nødvendig. KrF ønsker en aldersvennlig sentrumsutvikling på Birkeland. Utbygging av flere sentralt beliggende boliger/leiligheter med ulik tilrettelegging er meget viktig å få på plass.