Rekordoppslutning – Væting-basaren samla over 100

FORNØYD VINNER. Else-Lill Moldal (til venstre) vant ryggsekk med blant annet en herre boxershorts i. Her sammen med ei lattermild Ragnhild Ankersen.

Fredag 13. oktober hadde Oladalen Grendelag sin årlige basar på Væting. Datoen så ikke ut til å skremme noen, for over 100 stilte opp denne kvelden. Dette er rekord i hvert fall i dette årtusen.

De fleste kom lenge før kl. 18 for å sikre seg en god plass. Etter hvert måtte noen av de gamle bedehusbenkene hentes ned fra loftet for å gi rom til alle.

FOLKSOMT. Men det blei plass til alle.

Det var et aldersspenn på 90 år fra yngstemann, Odd Grødum Helleland som nylig fylte 2 år, til Ole Gudmund Gyberg som fyller 92 år neste måned. Her er det så menn ingen alderskløft!


ELDSTE. Ole Gudmund Gyberg, Annhilda Gyberg og Vesla Feten var de eldste på basaren.

Sven Inge Moldal, leder av styret i Oladalen grendelag, ønsket alle velkommen, og straks kunne åresalget begynne. Denne gangen var det ingen begrensning på antall årer til hver person, for det var produsert 200 nye siden fjorårets basar. Det var i alt fire omganger med åresalg og påfølgende trekninger, og spenningen var til å ta og føle på. Det blei trukket ut 15-17 gevinster på hver omgang, slik at vinnersjansene var ganske store. Trekningene gikk raskt unna, for i år var det gamle utstyret bytta ut med en app på mobilen.

Etter de to første omgangene kom kveldens høydepunkt for mange: KAKEBORDET. Her er det alltid veldig mye godt å velge mellom – helt gratis, og med så mange påfyll du ønsker. Her hadde det vært alt for fristende for Jan Reidar å være!

MYE GODT. Kø ved kakebordet.

Da de siste to omgangene med årer var unnagjort, var det trekning på bøkene. Mest spenning er det alltid knyttet til trekningen på barnebøkene, og både glede og skuffelse kan tydelig leses ut av barneansiktene. Men de omtenksomme loddselgerne passet på at alle barna i hvert fall fikk hver sin lille «gevinst» som de kunne velge fra ei stor kasse.

FAR OG DATTER. Det er SÅ GØY å vinne! Othelie Grødum Helleland på 5 år, sammen med pappa Bjørnar.

Både på barnebøkene og voksenbøkene blei det trukket ut svært mange gevinster.

Styret i grendelaget ønsker å overbringe en stor takk til alle næringsdrivende i kommunen som stiller opp med gevinster hvert år. Bortsett fra et par hovedgevinster som er kjøpt, er alle de andre sponset av velvillige, lokale virksomheter og enkeltpersoner.

LUN KVELD. Mange i ovnskroken, men det var ikke nødvendig å fyre.

Basaren innbrakte 40.000 kroner. Det er ny rekord, og det utgjør 400 kroner fra hver frammøtt, liten som stor. Fratrukket alle utgifter sitter Oladalen Grendelag igjen med 34.000 kroner. Det kommer veldig godt med. I fjor var strømutgiftene hele kr. 24.000, forsikringer kr. 11.000, renovasjon kr. 1.500, samt noen tusen til vedlikehold. Da sier det seg selv at basaren er bærebjelken i grendelagets økonomi. I tillegg bidro banken med kr. 5.000 og kommunen med kr. 3.000. Dessuten kom det noen tusen fra statlig hold myntet på frivillige organisasjoner.

Etter at alle trekningene var foretatt dro basarfolket hjem med magen full av gode kaker – og fanget fullt av små og store gevinster.

 

Olav Heimdal

 

______________

Brukerskapt