Runde på runde

FINT DRIV: Familien Topland var godt representert under det avsluttende karusellrennet. Her er tre år gamle Sølver ute på første runde sammen med pappa Anders.

SPORT. Det manglet verken gli eller skiglede da skigruppa i Herefoss IL arrangerte vinterens siste renn i Telenorkarusellen onsdag kveld.

FINT DRIV: Familien Topland var godt representert under det avsluttende karusellrennet. Her er tre år gamle Sølver ute på første runde sammen med pappa Anders.

FINT DRIV: Familien Topland var godt representert under det avsluttende karusellrennet. Her er tre år gamle Sølver ute på første runde sammen med pappa Anders. For flere bilder, se bildegalleri under artikkelen.


Med null grader og nysnø var det riktignok enkelte som opplevde et snev av ”is i rubben”. Det så imidlertid ikke ut til å legge noen nevneverdig demper på skigleden. Runde etter runde ble tilbakelagt i nypreparerte spor i lysløypa og rundt fotballbanen, med eller uten anstand. Mens småskoleelevene (1.-4. klasse) gikk en runde i den 1250 meter lange lysløypa pluss det antallet runder de orket rundt fotballbanen, var kravet to runder i lysløypa for storskoleelevene (5.-7. klasse). De minste slapp unna med noen runder rundt fotballbanen, to runder for toåringene, tre for treåringene og så videre. Minstemann, Torjus Topland, hadde ikke fylt to år engang, men viste likevel lovende takter i sporet, med mamma Ingrid som pedagogisk instruktør og motivator. Alle var ikke like fornøyde i østre sving, der avstanden til mål var størst, men med saft og sjokoladekake i magen og diplom og premie i hånda etter premieutdelingen var alt bare smil og glede.
Dette er femte året telegiganten sponser herefossingene med premier, diplomer og start- og målseil. Karusellen går over tre onsdagsrenn, og det er premier til alle. Totalt har 34 små og litt større skiløpere deltatt i ett eller flere renn denne vinteren. Avslutningsrennet samlet 27 løpere og et ukjent antall foreldre. Ikke verst i snødrevet.