Rått parti i Holta

TRE MOT ÉN. Lillesands unge keeperdebutant Jonathan Jenssveen gjorde seg absolutt ikke bort, selv om han fikk et tøft møte med serielederen fra nabokommunen, her i form av Eivind Flaa (f.v.), Knut Arild Espegren og Tallal Tareg Mohamed.

Serieleder Birkenes kjørte over tabellnestjumbo Lillesand i lørdagens lokalderby. 6-1-seieren kunne faktisk vært atskillig større.

Lokaloppgjørene mellom Birkenes og Lillesand er som regel jevnspilte og spennende til siste minutt, uansett hva tabellsituasjonen skulle tilsi. Slik var det ikke i Holta lørdag ettermiddag. Hjemmelaget yppa seg riktignok i starten og tok ledelsen allerede etter to minutters spill da Aleksander Rith satte inn en retur fra BIL-keeperen. Åtte minutter seinere skapte imidlertid Eivind Flaa balanse i regnskapet da han heada en corner i nettet fra kort hold. Derfra og ut var det stort sett ett lag på banen. Unntaket var det siste kvarteret, da Birkenes bytta ut halve laget og lot vertskapet låne ballen i perioder, dog uten at blåtrøyene makta å sette hvittrøyenes keeper på de store prøvene.

Hattrick på overtid

Det er dagens kaptein Håkon Suggelia som sender BIL i ledelsen etter 25 minutter når han klinker et innlegg fra Knut Arild Espegren i nettet via stanga.

EN HÅNDFULL. LIL-forsvaret hadde hendene fulle med å stoppe BILs toppscorer Eivind Flaa som noterte seg for to nye nettkjenninger i lokaloppgjøret.

To minutter på overtid av førsteomgangen er Eivind Flaa påpasselig frampå igjen og legger på til 1-3 når han setter inn returen etter et frispark fra BIL-kapteinen. Andre omgang er fem minutter gammel når ballen smeller i tverrliggeren bak LIL-keeperen. Det er en forsmak på det som skal komme. Snaue kvarteret ut i omgangen setter BIL-treneren inn Jon Frigstad. Etter ett minutt på banen setter han inn sitt første og BILs fjerde mål via et LIL-bein. Seks minutter seinere er Frigstad der han skal være og ekspederer et innlegg fra Knut Arild Espegren i mål fra femmeteren. To minutter på overtid fullfører venstrekanten hattricket når han får æren av å avslutte et pent BIL-angrep der Eivind Flaa fosser opp langs høyrekanten og legger flatt inn foran mål, LIK-keeperen halvklarerer og BIL-høyrekant Tallal Tareg Mohamed hælsparker ballen videre til Frigstad som bredsider den i mål fra kort hold.

Luksusproblem

– Fullt fortjent seier. Det kunne like gjerne vært 1-10, fastslår BIL-trener Thom Jarle Thomassen etter kampslutt. Han roser hele laget sitt for innsatsen.

– Det blir vanskelig å ta ut laget til neste kamp. Det er så mange gode her nå, smiler Thomassen.

SVARTE MED HATTRICK. Jon Frigstad ble benka til lokaloppgjøret mot Lillesand og svarte med å score hattrick i løpet av den halvtimen han var å banen.

En som kan bli vanskelig å sette på sidelinja igjen er Jon Frigstad. Venstrekanten, som ble benka til lokaloppgjøret etter noe varierende innsats de siste kampene, svarte med å score med sitt første touch på ballen og fulgte opp med hattrick.

– Veldig bra! Han trengte å våkne litt igjen, sier BIL-treneren.

Måtte overbevise

Hovedpersonen sjøl er naturlig nok minst like fornøyd.

– Veldig kjedelig å bli satt på benken. Jeg måtte vise at jeg fortjener en plass på laget, og det gjorde jeg vel, sier Jon Frigstad.

Med storseieren over erkefienden befester Birkenes tabelltoppen i 5. divisjon med 45 poeng, fem poeng foran tabelltoer Tigerberget som har en kamp mindre spilt og har mulighet til å knappe inn forspranget søndag ettermiddag når de tar imot Randesund 2. Neste dyst for Birkenes er hjemme mot Søgne 2 mandag 18. september. Kampstart 20.00.

KAMPFAKTA

Lillesand fotball – Birkenes 1-6 (1-3)

Bane: Lillesand kunstgress

Mål: 1-0 (2) Aleksander Rith, 1-1 (10) Eivind Flaa, 1-2 (25) Håkon Suggelia, 1-3 (45+2) Flaa, 1-4 (60) Jon Frigstad, 1-5 (66) Frigstad, 1-6 (90+2) Frigstad

BILs lag (1-4-2-4): E. Ytrehus – D. Christiansen Harbones, K. Suggelia, E. Håkedal Tveite, V. Frigstad – H Suggelia, N. Aas – T. Tareg Mohamed, E. Flaa, L. Stordal, K.A. Espegren. Innbyttere: J. Frigstad, J. Sæter Sundtjønn, S. Stavland Ohrvik, S. Martinsen, M.T. Tallaksen Crowe

Dommer: Bjørn Helge Dahle, Risør FK

Publikum: Ca. 300