Mer enn 50 mellom 10 og 90 år løper i sentrum hver onsdag  

LOKALKJENT. Mette Javenes Flaa skulle være godt kjent i sentrum av Birkeland. Det er likevel utfordrende å velge den raskeste ruta mellom postene.

Sprintløpene i Birkeland sentrum har vært populære aktiviteter for orienteringsløpere fra nær og fjern gjennom sommeren.

Det har vært arrangert fem sprintløp i orientering gjennom hele sommeren. Sprintløpene er korte løp på 2 og 3 kilometer i sentrum av Birkeland, og det er Svein Roar Jonsmyr i Birkenes Ils orienteringsgruppe som har vært ansvarlig for gjennomføring av løpene.

– Vi vil gjerne holde våre lokale løpere i gang gjennom sommeren, i tillegg er det en populær aktivitet for mange tilreisende feriegjester, sier Jonsmyr.

Det er flere som har sagt at det er vanskelig, ja nesten umulig å arrangere løp gjennom sommeren, men orienteringsgruppa har motbevist dette, og det er nå tredje sesongen på rad med løp gjennom sommeren.

TILREISENDE O-LØPER. Eirin Lodgaard bor i Raufoss (opprinnelig fra Byåsen, Trondheim) men ferierer i Risør. Hun benytter seg av løpstilbudet i nærområdet. Løypelegger Steinar Aas ser henne vel av gårde.

I gjennomsnitt er det drøyt 50 løpere i alderen 10 år til nesten 90, som stiller til start hver onsdag. Mange lokale, men og mange fra store deler av landet. Det er ofte løpsstopp i sommermånedene, og når man ferierer et sted vil man gjerne finne ut om det er muligheter for å få med seg lokale løp.

VETERAN. Finn Ole Jørgensen hadde tatt turen fra Arendal for å løpe sprintløp på Birkeland. Veteranen løper for Grane, og har blant annet en 4. plass fra NM å se tilbake på.

Orienteringsklubbene legger ut løpene sine på eventor.no, slik at løpsinteresserte kan få med seg et løp som et lite ferieavbrekk. Enkelte av de ivrigste kan også legge ferieplanene sine etter hvor i landet det arrangeres løp.