Martin gikk seg inn på IBU Cup-laget

(Foto: Atle Uldal)

Etter å ha gått inn til 10. plass på sprinten, spurta Martin Uldal forbi Sturla Holm Lægreid og sikra seg 6. plass på fellesstarten under skiskytterelitens sesongstart på Sjusjøen. Det holdt til IBU Cup-plass.

– Jeg er fornøyd, absolutt! Det var en god start, og nå er jeg på IBU Cup-laget også, så det var veldig deilig, sier Uldal til Birkenesavisa etter sesongstarten, som samla løpere fra sterke skiskytternasjoner som Tyskland, Italia og Tsjekkia i tillegg til hele den norske verdenseliten.

 

VISTE GRYENDE FORM. Etter en høst der kroppen har krangla litt, var det befriende for Martin Uldal å kjenne at formen er i anmarsj, under sesongstarten på Sjusjøen. (Foto: Atle Uldal)

På lørdagens ti kilometer sprint gikk birkenesløperen inn til 10. plass etter én bom på hver av de to skytingene. På søndagens 15 kilometer fellesstart skjøt han raskest av alle og gikk ut i tet etter første skyting. Halvveis til andre skyting fikk han selskap av brødrene Bø, som viste fryktinngytende form. Mens begge Bø-brødrene fylte på andre skyting, måtte Martin ut i strafferunden. Dermed mista han kontakten med teten. Men det var mange som bomma med et skudd eller to på Sjusjøen, og med god fart i sporet klarte birkenesløperen å holde posisjonen blant de seks-syv beste. Ut fra fjerde og siste skyting lå han på 7. plass, men med en god sisterunde og en sterk sluttspurt gikk han seg opp på 6., foran elitelandslagets Sturla Holm Lægreid.

Disponerte kreftene godt

– Jeg synes jeg skulle fylt på ligg, den ene bommen føltes unødvendig, men det var et godt disponert løp, jeg lå på limiten hele veien uten å smelle, så jeg er fornøyd med å få ut det jeg hadde fysisk, sier rekruttlandslagsløperen. Etter løpet fikk han beskjed om at han kan forberede seg til å gå første runde i IBU Cup (Europacupen) i Kontiolahti i månedsskiftet november-desember.

– Det var ekstra deilig, for det har vært litt småtrøblete i høst. Kroppen har lugga litt, innrømmer Uldal, letta over at kroppen igjen svarer slik han ønsker. Dermed er målsettinga for de første IBU Cup-løpene klar:

– Jeg har jo lyst til å vinne, det er dét som er målet. Pallplasser er veldig gode løp, så jeg er fornøyd med det, men det er seier som er målet.

Satt ut av covid

Storebror Espen Uldal åpna sprinten med fullt hus på den liggende skytinga. På stående ble det en strafferunde på 26-åringen, som endte på en anstendig 21. plass til slutt. På fellesstarten ble det to bom på første og fullt hus på andre skyting. Etter den tredje skytinga valgte Team Fosen Yard-løperen å stå av.

– Jeg gikk et veldig bra testløp med det svenske landslaget forrige fredag, så alt så veldig bra ut for ei uke siden. Men jeg fikk med meg en covid hjem fra treningssamlinga i Idre. Selv om den gikk ganske fort over, satte den den fysiske formen ganske kraftig tilbake. Jeg tok likevel sjansen på å gå, men det var nytteløst, forteller storebror Uldal til Birkenesavisa. Han gleder seg likevel over god skyting på sprinten, og satser på at langrennsformen er tilbake når ASKO Cup (Norgescupen) skytes i gang på Geilo siste helga i november.

Treffsikker vegdøl

Tredje borkis i aksjon på Sjusjøen, Andreas Aas, fikk også gode svar på standplass, spesielt på fellesstarten, hvor det ble kun én bom på de 20 skudda. Det holdt til en 23. plass i det sterke selskapet. På sprinten ble det én bom på liggende og to på stående og en 38. plass.

– Jeg er ganske fornøyd med helga. Formen er bra. Det gikk litt tyngre i dag (søndag) enn i går, men jeg er veldig fornøyd med skytinga i dag, skriver U23-landslagsløperen i en sms til Birkenesavisa. Juniorløperen fra Engesland har tenkt å gå seniorenes norgescupstart på Geilo, men det er først når juniorenes norgescup starter på Dombås andre helga i desember at det virkelig teller. Dét er nemlig første uttaksrenn til vinterens junior-VM i Otepää i Estland, og der har vegdølen skumle planer om å være med.

Åpningshelga på Sjusjøen viste for øvrig at Johannes Thingnes Bø skal bli vanskelig å slå også denne sesongen. Verdenseneren var helt suverén begge dagene og vant sprinten klart foran Sturla Holm Lægreid og fellstarten foran storebror Tarjei.