– Kvinnenes Internasjonale Bønnedag på Birkeland fredag 3. mars

(Illustrasjon: Norges Kristne Råd)

Denne første fredagen i mars kommer kvinner over heile verden sammen for å be. Hvert år siden 1887 har kvinner, fra ulike kirkesamfunn, holdt denne tradisjonen ved like.

Det er bønnekomiteer i 170 land. Et av landa utarbeider program hvert år og det blir sendt ut til alle menigheter. På den måten får vi innblikk i andre kvinners situasjon og liv fra land i de ulike delene av verden. I år er det kvinner på Taiwan sin stemme vi får «høre».

Her på Birkeland samles vi denne dagen på bedehuset. Konstanse Raen, som har tett kontakt med kvinner og bibelarbeid i mange land, holder andakt.

Det er godt for oss å løfte blikket opp fra vår egen «andedam» i Birkenes for å se kvinners situasjon andre steder i verden og lytte til deres stemme. Det gjør oss takknemlige for det vi har og bevisste på at vi står i en stor sammenheng i verden. Kvinner i andre land er våre søstre og sammen løfter vi hverandre og verden fram for Gud i bønn.

Kollekten som blir samla inn går til Bibelselskapet sitt bibelmisjonsarbeid. Bibelselskapet finner et kvinnerelaterte prosjekt i det landet der bønnedagsprogrammet kommer fra.

Velkommen til kvinner i alle aldre!

 

Gunvor Hofseth

______________

Brukerskapt