Kommunedirektøren har ikke penger til Polen-tur – men finner politikerne penger?

(Foto: Ukjent/Wikimedia Commons)

Tidlig i oktober kunne BA melde at Foreningen Polentur Birkenes hadde søkt Birkenes kommune om økonomisk støtte til den planlagte turen for 10. klasse elever neste høst. Nå er det kommet svar fra kommunedirektøren.

– Det vi søker Birkenes kommune om er hjelp til å få dekket hele eller deler av lærernes lønns- og turutgifter i forbindelse med turen. Denne summen er i dag på cirka 200 000.- kroner, skrev Gunnhild Ivarson Hansen, Lene Netland og Therese Aamlid Bjelland på vegne av foreningen i søknaden.

Tirsdag denne uka henvendte de tre seg i en e-post til kommunen.

– Vi er veldig spent på svaret deres på søknad om støtte til polentur! Har dere sett på den? Håper på positivt svar!

Kort etter kom det svar fra kommunedirektør Anne Stapnes.

– Kommunedirektøren har informert ny politisk ledelse om søknaden. Kommunedirektøren har ikke økonomiske rammer til å kunne innvilge søknaden.

– Forslag til budsjett for 2024, og økonomiplan for 2024-2027, legges frem for kommunestyret, onsdag 8. november. Søknaden om kr 200 000 til polentur må evt. tas med som innspill i budsjett-diskusjonen. Endelig budsjett blir vedtatt av kommunestyret torsdag 14. desember.

Den planlagte turen neste høst gjelder som vanlig elever på skolene på Valstrand og Engesland. Det har i mange år vært turer til Polen med lokale 10. klasse elever og lærere.

Foreningen Polentur Birkenes jobber aktivt med å få økonomisk støtte fra lokale bedrifter, og gjennom elever og foreldres salg til private.

– Men det er et metningspunkt for hvor mye vi kan klare å hente inn av støtte og hvor mye vi kan klare å selge, opplyste foreningen i sin søknad til Birkenes kommune.